Fodbold nyheder

Everton-spiller vil væk efter meget skadesplaget ophold

Af Jannich Jønch

Et ophold i Tyrkiet har båret tre gange så mange optrædener med sig som de forudgående to og en halv sæson i Everton.
Article image
Den ivorianske landsholdsspiller, Jean-Philippe Gbamin, der i denne sæson har været på et lejeophold hos tyrkiske Trabzonspor, kom til Everton tilbage i 2019 for omkring 186 millioner kroner, da Merseyside-klubben hentede ham i Mainz for at erstatte Idrissa Gueye, som man havde solgt til Paris Saint-Germain.


Jean-Philippe Gbamin har stadig et år tilbage af sin kontrakt med Everton, når hans ophold i Trabzonspor løber ud her efter sæsonen. BBC Sport har snakket med Gbamins agent, Bernard Collignon, der udtaler at det var hans idé med et skifte til Everton, men at de nu må videre for Gbamins skyld.

- Vi er nødt til at finde et nyt projekt til ham. Det var mig, der valgte Everton for ham, fordi det ville være et godt skifte med tanke på noget større efterfølgende. Der var interesse fra Arsenal, Tottenham og selv Jurgen Klopp ville have ham til Liverpool seks måneder før, men nu vil Jean-Philippe tilbage til Tyskland.

Hovedårsagen til at Gbamin aldrig blev en succes i Everton, var de mange og lange skader han pådrog sig. Siden sit skifte til klubben i 2019 og frem til januar 2022 hvor han blev udlejet til CSKA Moskva, blev det kun til i alt otte kampe. Denne sæson har han som nævnt været udlejet til Trabzonspor, hvor det er blevet til 24 kampe i indeværende sæson. Collignon mener skaderne er kommet, fordi man ikke har ladet Gbamin hvile sig ordentligt, og sat ham for tidligt i spil efterfølgende.

Mere om Jean-Philippe Gbamin

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik