D. Olmo (13), Joselu (83), Joselu (85)
Mads Wildenhoff Pedersen

32-årig debutant sætter Norge på plads

Norges EM-kvalifikation startede ikke specielt godt efter en svær udebane kamp mod gruppe-favoritterne Spanien.
Fredag aften tog Spanien imod Norge i deres først EM-kvalifikationskamp. Kampen startede som langt de fleste nok havde forventet, med et højt tryk fra Spanien, hvor specielt Gavi og Dani Olmo var at lægge mærke til i spillet.

Spanien startede med at have et par småchancer, men uden rigtigt at være målfarlige. Der skulle et skud på mål fra Alejandro Balde i 12' minut, som Dani Olmo lidt heldigt fik sat hælen på, til at sætte kampen rigtigt i gang. 1-0 til Spanien.

Scoringen betød for Norge, at man ikke kunne forsvare et resultat hjem, så de kom ud med et helt andet udtryk end det første lille kvarter i kampen. Allerede efter 15 minutter fik Martin Ødegaard en stor chance, efter noget sløset spil i det spanske forsvar, men skuddet blev blokeret.

Den sidste halvdel af første halvleg forløb meget tæt med et par store chancer til begge hold. Dog skiftede det til i norsk favør i de sidste minutter af halvlegen og Spanien lignede et hold der var glade for at gå til pause oppe med et enkelt mål.

Anden halvleg startede med Norge på bolden og udover en spansk chance 5 minutter inde i halvlegen, var det Norge der stod med de største chancer. I 56' minut skulle Norge også komme skræmmende tæt på at udligne, med et skud af Marcus Holmgren som Nacho Fernandez redder på stregen.

Efter den store chance til Holmgren gik spillet lidt i stå for Norge der begyndte at se lidt trætte ud, det betød også Spanien kom bedre med i kampen igen.

Norge prøvede at ryste posen i det 73' minut med en firedobbelt udskiftning, men det så ikke ud til at hjælpe dem meget. Og der skulle gå bare 2 minutter efter Norges udskiftninger til, at Spanien var tæt på at lukke kampen, da et skud fra Yeremy Pino ryger få centimeter forbi stolpen.

Kampen bølgede frem og tilbage efter den store chance og Norge burde have udlignet efter, at Patrick Berg fandt Alexander Sørloth stående helt alene i feltet, men han sendte bolden forbi målet. Kun et enkelt minut efter at Norge burde have scoret, så lukker Spanien kampen hvor vi fik et debutantmål af 32-årige Joselu. 2-0 i 84' minut.

Aftenen var ikke færdige for den gamle debutant, for blot 1 minut senere samlede han en retur op i feltet og gør det til 3-0. De norske spillere så trætte og frustrerede ud, for de vidste godt, at de havde chancerne til at spille med om point. Kampen ender 3-0 og Spanien tog 3 vigtige point på hjemmebane i EM-Kvalifikationen.