R. Højlund (21), R. Højlund (82), R. Højlund (90)
O. Antman (53)
Andreas Wohlers-Herbert

Magiske Rasmus Højlund sikrede Danmark tre point i Parken

Det blev en uforglemmelig aften for Rasmus Højlund, da hans hattrick sikrede en dansk sejr på 3-1 mod Finland i Parken.
Torsdag aften skulle de danske drenge indlede deres EM-kvalifikation med en kamp mod Finland i Parken. Og kampen startede, ganske som man kunne forvente. Det var et dansk hold i boldkontrol, og et finsk mandskab der stod dybt på egen banehalvdel.

Udover en mulighed til Martin Braithwaite på et hjørnespark, blev der ikke skabt det store i kampens indledning, men Kasper Hjulmand måtte desværre allerede efter 18 minutter foretage sin første udskiftning, da Andreas Christensen satte sig ned med noget der lignede en fibersprængning. Ærgerligt for Danmark, men især også ærgerligt for Andreas Christensen selv, der på det seneste har været i fantastisk form i sin klub FC Barcelona.

Efter de første 20 minutters spil lignede det, at det godt kunne blive en frustrerende aften for danskerne, men så skete der noget. Alexander Bah lavede et par gode træk på Danmarks højrekant, og så smækkede Benfica-backen et indlæg direkte ind i fødderne på en fremstormende Rasmus Højlund, der sikkert satte bolden ind bag Lukas Hradecky i det finske mål.

Resten af halvlegen forløb med dansk dominans, dog uden at der blev skabt de helt store chancer. Danmark var dog tæt på at udbygge føringen kort før pausen, da et indlæg ramte finske Robin Lods skulder tæt på mål, og det var kun en refleksredning fra den tidligere Superligamålmand Lukas Hradecky, der sørgede for, at Finland ikke var bagud med to ved pausen.

Kort tid efter blæste tyske Daniel Siebert i fløjten, og så gik holdene til pause med stillingen 1-0 til Danmark.

Anden halvleg så fra starten ud til at skulle forløbe meget som den første, men ud af det blå blev en lang bold snittet videre til Teemu Pukki, der med en fin aflevering spillede Oliver Antman helt fri, og så kunne den tidligere FC Nordsjælland spiller stille og roligt ligge bolden ind bag en chanceløs Kasper Schmeichel.

Frustrationerne var til at spore på de danske spillere, der nu pludselig skulle op og jagte endnu en scoring. Chancerne kom, og blandt andet fik Rasmus Højlund en friløber, men Lukas Hradecky diskede op med endnu en god redning.

Danmark kæmpede, men målet så ud til at udeblive, indtil Rasmus Højlund igen kom i fokus. Et hjørnespark havnede hos Jonas Wind på bagerste stolpe, der headede bolden på tværs af det lille felt, hvor Rasmus Højlund kom flyvende og headede Danmark på 2-1.

Aftenen skulle gå fra god til fantastisk for den 20-årige Rasmus Højlund, der i dommerens overtid kunne fuldende sit hattrick, efter en fremragende aktion fra Mohamed Daramy på kanten. Ekstase for den unge Atalanta-angriber, der nu har scoret ligeså mange mål, som han har spillet for det danske landshold.

Mere blev det ikke til, og dermed fik Danmark sikret sig tre vigtige point i EM-kvalifikationen.