Mads Wildenhoff Pedersen

Undersøgelse: Parkens tribune bliver overbelastet

DBU er enige med Parken – de koordinerede hop må stoppe, tribunen kan ikke holde til det.
Efter en undersøgelse fra Rambøll er blevet offentliggjort har både Parken og DBU været ude med klare meldinger. Fansene er nødt til at tage en pause med de koordinerede hop, som normalt sker under FCKs Superligakampe. Tribunen der er tale om, er Sektion 12, som indeholder FCKs mest loyale fans. DBU har også meldt ud at hoppene er sat på pause i den kommende landskamp mod Finland.

- Sikkerheden for vores fans er det vigtigste for DBU – ligesom det er for Parken. Derfor har vi i de seneste dage været i tæt dialog med Parken, der understreger, at det er sikkert at opholde sig på Den Røde Mur i Parken på torsdag, men at der for nu ikke vil blive koordineret hop, siger kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer.

Ifølge undersøgelsen gør hoppene, at trykket på tribunen overskrider de tal man forventede, da man byggede tribunen i start 90’erne. Målingen blev taget d. 26. februar 2023 mod AaB og tribunen indeholdt omkring 8000 mennesker. Den forrige måling blev taget i februar 2020 mod Celtic, hvor målingen viste at belastningen var langt mindre.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER