Niklas Gerster

City missede chancen for at hale ind på Arsenal

Manchester City havde chancen for at æde sig ind på førerholdet fra Arsenal. Men et koncentreret og hårdtarbejdende Tottenham-hold fik afmonteret City-offensiven.
Manchester City havde sent søndag eftermiddag mulighed for at hale ind på Premier League-førerholdet Arsenal, som i går smed point, da de tabte til Everton. City var dog på en svær udebaneopgave i Nordlondon, hvor de mødte ligaens aktuelle femmer Tottenham.

City dominerede i kampens indledning, men efter et lille kvarters tid lavede de en ordentlig bommert i opspillet. En upræcis pasning fra Manuel Akajnj blev fanget af en hidsigt pressende Pierre-Emile Højbjerg, som lagde kuglen til rette for en helt fri Harry Kane i feltet, og den engelske angriber bragte således hjemmeholdet foran.

Målet virkede til at tynge City meget, og de formåede ikke at bringe deres vanlige energi og spillelyst i løbet af første halvleg. Tottenham havde let ved at forsvare sig imod den ideløse offensiv.

”Spurs” virkede desuden til at have fået selvtillidsboost af føringsmålet, og de bragte masser af koncentration, gejst og kløgt ind i kampen. De havde flere lovende omstillinger, men blev dog heller ikke synderligt farlige.

Men selv på en mat dag for City-offensiven kan de ikke holdes helt væk fra chancefadet, og kort før pausefløjt satte Jack Grealish et angreb op, som blev afsluttet af Riyad Mahrez, der bragede et skud på overliggeren. City kom udligningen nærmere, men første halvleg sluttede 1-0.

Anden halvleg blev indledt uden de store muligheder til nogle af holdene. Men efter omkring en time blev Kevin De Bruyne sat på banen. Belgieren var noget overraskende ikke med fra start, og det var måske uklogt, for belgieren satte med det samme mere fut i begivenhederne.

I 64. minut tog han sig af et frispark i en spids vinkel, hvor han med en fiks aflevering lagde den til rette for Julian Alvarez, som hamrede et stenhårdt skud afsted. Eric Dier diskede dog op med en vigtig blokering tæt foran mål.

Opgøret blev herfra mere bølgende og medrivende. Tottenham kunne få minutter efter Alvarez’ forsøg have bragt sig foran med to, da de lavede en flot omstilling, hvor Harry Kane kun var få meter fra at stryge en tværpasning fra Ivan Perisic i nettet.

Momentet efter havde Alvarez igen et godt skudforsøg, som gik snert forbi det fjerneste målhjørne. Dernæst var det så igen Harry Kane, der jagtede sit andet mål, da han på egen hånd oksede sig igennem City-forsvaret, men han kunne ikke få klemt skuddet forbi Ederson i målet.

Opgøret havde i det hele taget været en fysisk affære med mange frispark, og imod slutfasen udmøntede det sig så i, at Christian Romero modtog sit andet gule kort. Argentineren havde begået et hav af frispark, og i 87. minut nedlagde han så Jack Grealish i et lovende angreb.

Dermed var Tottenham reduceret til 10 mand, og City skulle forsøge at intensivere trykket i slutminutterne. Men det sled de gevaldigt med, og det virkede bare ikke til at være de lyseblås dag i det londonske.

Opgøret endte således 1-0 til Tottenham, som dermed hjalp rivalerne fra Arsenal. ”The Gunners” er dermed fortsat komfortabelt i førersædet, og selv med en kamp i hånden ligger de øverst i tabellen med fem points forspring.

En solid arbejdssejr for Tottenham som nu ånder Newcastle yderligere i nakken. De har nu kun et point op til den Champions League-kvalificerende fjerdeplads. Newcastle har dog spillet en kamp færre.