Arsenal
J. Tarkowski (60)
Jonas Corap

Everton sikrede sig overraskende sejr over Arsenal i Dyches debut

Sean Dyche fik en glimrende start på tiden i Everton, da de sikrede sig sejren imod et tandløst Arsenal-mandskab.
Sean Dyche kunne se frem til sin debut, da hans Everton-mandskab tog imod Arsenal på Goodison Park, hvor de skulle forsøge at hive et resultat hjem imod titelaspiranterne fra ’The Gunners’. Everton som inden kampen var i miserabel form, hvor de ikke havde formået at hive en sejr i land i Premier League siden oktober, og hvor deres seneste fire kampe var endt med et nederlag. For Arsenal var det deres første kamp siden nederlaget til Manchester City i FA Cuppen.

Arsenal startede kampen med mest boldbesiddelse, men det var Everton som skabte de største chancer, hvor de specielt var meget farlige på indlæg og på dødbolde som skabte store problemer for Arsenal-defensiven. Arsenal havde svært ved at få gang i deres spil, hvor det både gik for langsomt, og hvor for mange bolde blev smidt væk, hvilket i høj grad også kunne tilskrives Evertons fremragende presspil i en halvleg, hvor hele deres hold virkede meget motiveret for at give Sean Dyche en god start i klubben. Holdene gik til pause ved stillingen 0-0.

Ved anden halvlegs start fortsatte Everton deres høje presspil som skabte problemer for Arsenal, som ikke formåede for alvor at blive farlige og true Jordan Pickford i Everton-målet. I det 60. minut bragte James Tarkowski Everton i front, da han fik panden på Dwight McNeils hjørnespark. Arsenal forsøgte efter scoringen at lægge pres på Everton, men kvaliteten manglede i høj grad. Dermed sikrede Everton sig sejren på 1-0, og dermed fik Dyche den start i Everton som han havde brug for imod et elendigt Arsenal-mandskab, som efter dagens kamp ikke just spillede som mesterskabskandidater.

Sejren betyder at Everton lige akkurat sniger sig over nedrykningsstregen på en 17.plads i tabellen, hvor de overhaler Bournemouth og Wolverhampton. Resultatet betyder, for Arsenal, at de er fem point foran Manchester City, som i morgen kan mindske forspringet til to point, hvis de formår at hive sejren i land på udebane imod Tottenham.