J. Álvarez (51), E. Haaland (53), R. Mahrez (63), R. Mahrez (90)
D. Kulusevski (44), Emerson (45)
Niklas Gerster

City lavede sensationscomeback på under tyve minutter

Manchester City virkede døde og begravede efter en tam første halvleg, hvor det lignede, at Tottenham ville give en hjælpende hånd til Nordlondon-rivalerne fra Arsenal i toppen af tabellen. Men ud af det blå fik City vinger, og vendte et truende nederlag på Etihad.
City skulle forsøge at hale ind på Premier League-førerholdet fra Arsenal, da de hjemme på Etihad Stadium tog imod Tottenham i en udsat kamp. Gæsterne fra ”Spurs” skulle fra deres position på 5. pladsen kæmpe for point, som bringer dem nærmere top-fire-pladserne, der giver adgang til Champions League.

Hjemmeholdet havde noget overraskende roteret hele fem mand fra sidste spillerunde, hvilket betød, at hverken Kyle Walker, Ruben Dias, Joao Cancelo eller Kevin De Bruyne var med fra start. Om de mange ændringer var årsagen til den sløje første halvleg fra City skal være usagt, men faktum var, at de slet ikke bragte deres vanlige høje tempo og gode kombinationsspil.

Den første halve time forløb enormt chancefattigt. Tottenham forsvarede lavt, og City kunne ikke finde offensive løsninger. Det langsomme City-opspil gav efterhånden ”Spurs” mere mod, og de begyndte at presse mere højt og intensivt. Det gav en lidt mere bølgende kamp med optræk til omstillinger, men størstedelen af første halvleg var præget af spilstop, dueller og dårligt flow.

Det lignede 0-0 ved pausen, men imod halvlegens afslutning kom der pludselig gang i begivenhederne. Den ellers så ustoppelige Erling Haaland fik en dobbeltchance omkring det 40. minut, men manglede timing, og missede både med venstrebenet og med hovedet.

Nordmanden havde helt uvant ikke scoret i de sidste tre kampe inden i dag, og så for en sjælden gangs skyld ud til at være en smule blottet for selvtillid. City bankede på, men bedst som man troede, at de måske snart ville få hul på bylden, slog Tottenham til i den anden ende.

Ederson sjuskede gevaldigt med en igangsætning, som blev opsnappet af gæsterne. Dejan Kulusevski takkede for foræringen, og sendte bolden i nettet til 0-1 i 44. minut. Gavehumøret sluttede dog imidlertid ikke her for City, som i den efterfølgende situation dummede sig igen.

En ihærdigt pressende Harry Kane stjal bolden fra det passive forsvar i højresiden, hvorefter englænderen hamrede på kassen. Ederson halvklarede skuddet, men riposten faldt ud for Emerson Royal, som headede et chokerende 0-2-mål ind. En vild og pludselig drejning på kampen – City skulle virkelig finde et helt andet gear frem, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om point.

De lyseblåklædte satte den således også i et øjeblikkeligt sjettegear i starten af anden halvleg. Riyad Mahrez kom fri i højresiden, hvorefter han med lethed snød Ivan Perisic i venstresiden, og sendte bolden indover. Tottenham fik clearet, men ikke langt nok væk til, at Julian Alvarez kunne dukke op og sende reduceringen i nettet i 51. minut. Kampen levede nu på ny.

Og fodbold er et forunderligt spil. For der gik blot to minutter, før Alvarez’ angrebsmakker også dukkede op. Rodri chippede bolden ind i boksen til Mahrez, som stødte den på tværs til en spejlblank Haaland, som endte sin korte målkrise, og stangede 2-2-udligningen i netmaskerne.

Herefter blev kampen en åben og kaotisk slagudveksling. Tottenham fik rystet lidt af chokket af sig, og fik pludselig en megachance, da de fik et gennembrud i højresiden. Ivan Perisic blev spillet helt fri modsat af Kulusevski, men en forsvarsblokering og stolpen forhindrede Tottenham i at tage føringen på ny.

Mahrez var på mange måder ham, som virkelig gav City et energiboost i anden halvleg. Ivan Perisic som havde en skidt dag på kontoret, tog noget let på en forsvarsaktion i venstresiden, hvorefter Mahrez med et par fikse træk kunne bringe sig i skudposition.

Marokkaneren afsluttede fra en spids vinkel, og skuddet sneg sig ind ved nærmeste stolpe, hvor Hugo Lloris dog ikke så helt uskyldig ud, selvom afslutningen også blev afrettet. 3-2 i 64. minut, og comebacket var på sensationelt vis fuldendt af City.

En gevaldig dukkert for Tottenham, som de sidste 25 minutters tid aldrig for alvor formåede at jagte et comeback - og kort før lukketid slukkede City så endegyldigt lyset for gæsterne.

Ederson leverede et af sine varemærker, da han sendte en lang fremlægning til Mahrez, som overløb Clement Lenglet, hvorefter han løftede bolden ind over Lloris til slutstillingen 4-2.

City var helt nede i sækken, men leverede et imponerende comeback, og holder snor i Arsenal på 1. pladsen. De har nu fem point op til ”The Gunners,” som dog har en kamp i hånden.

Tottenham må omvendt virkelig ærgre sig over, at de ikke formåede at holde fast i det, der kunne have været et rigtig flot uderesultat. Men koncentrationssvigt og flere defensive fejl kostede dyrt for ”Spurs,” og top-fire-pladserne kommer mere og mere ud af syne.