Fodbold nyheder

Europa: Europa League
FT
1 - 0
(0 - 0)
HJK
Silkeborg
D. Browne (80)
A. Calisir (69)

Hedt i Helsinki

Af Torsten Brix

Silkeborg dummede sig et par gange i deres europæiske kamp imod de finske mestre…
Article image
Torsdag aften var Silkeborg taget til Helsinki for at møde HJK i Europa League-kvalifikationen og her fik Nicklas Helenius en gigantisk chance i første halvleg.


Men den ellers så træfsikre angriber headede tæt under mål forbi stolpen og dermed sluttede de første 45 minutter målløst. Det skete, efter det finske hjemmehold fik annulleret et mål for offside efter en meget tæt dommerkendelse og ikke noget hjælp fra VAR, som ikke bliver brugt i turneringen.

Igennem store dele af kampen stod hjemmeholdet i en meget forsigtigt 4-5-1-formation og overlod et stort initiativ til Silkeborg, der ikke helt fik udnyttet den større boldbesiddelse. HJK Helsinki forsøgte at skabe nogle kontraangreb og efter et af disse fik den eneste finske angriber - Malik Abukakari - en direkte duel med Andre Calisir, hvor Silkeborg-forsvareren endte med at få et direkte rødt kort.

Overtallet til HJK Helsinki ændrede det føromtalte kampbillede, så det var bittert for Silkeborg, at Calisir satsede så voldsomt i duellen med Abukakari – ligesom Helenius heller ikke så helt skarp ud i den føromtalte afslutning.

Med ti minutter igen scorede David Browne for HJK Helsinki til slutresultatet 1-0, da han efter et hjørnespark sparkede bolden flot ind – uden en chance for Nicolai Larsen. Derudover fik HJK Helsinki imod slutningen annulleret nok et mål for offside, så det var hedt i Helsinki.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik