V. Claesson (9), L. Lerager (48)
A. Bakasetas (79)
Niklas Gerster

FCK tog første stik imod Trabzonspor

FC København vandt 2-1 i det første playoff-opgør imod Trabzonspor i Parken. Det lugtede længe af mere, men nu venter der lidt af en neglebider i Tyrkiet på onsdag.
Tirsdag aften ventede det første af to slag om billetten til det prestigefyldte Champions League-gruppespil. De danske mestre fra FC København tog i et fyldt Parken imod de tyrkiske mestre. Betydningen af at blive samlet vinder af dobbeltopgøret kan ikke underdrives for FCK, da klubben minimum kan score 176 millioner kroner ved at komme i det lukrative gruppespil.

FCK havde dog ikke fået en optimal optakt til den vigtige kamp. Blot seks point er det blevet til i de første fem Superliga-kampe. Trabzonspor er startet bedre i deres hjemlige liga, hvor de har vundet deres første to ligakampe. FCK kunne også se frem til at møde dansk islæt, da Jens Stryger Larsen dækkede højre back for Trabzonspor. Derudover er en af holdets måske største profiler den tidligere FCK-bomber Andreas Cornelius, som scorede 15 ligamål for tyrkerne i sidste sæson.

Opgøret fik en rodet begyndelse, hvor begge hold lavede flere fejlpasninger. Men i det 9. minut lykkedes FCK med et flot højt pres, hvorefter Rasmus Falk fandt Viktor Claesson i venstresiden, og svenskeren førstegangsafsluttede koldblodigt 1-0-scoringen i nettet. Drømmestart for FCK.

Herefter sad FCK stort set på resten af første halvleg. De var mere veloplagte og koncentrerede, og vekslede klogt imellem højt og lavt pres. Flere gange stjal de bolden fra en tung Trabzonspor-bagkæde, og især Rasmus Falk stod bag flere lige ved og næsten muligheder.

Det lugtede mere og mere af en fordoblet føring end en tyrkisk udligning. Det skete da også næsten, da Hakon Haraldsson midt i halvlegen fik en stor chance. Et hårdt indlæg strøg ind til ham uden for målmandens rækkevidde. Vinklen blev dog spids nok for den unge islænding, som sparkede i sidenettet. En lovende halvleg fra FCK imod et tyrkisk hold som ikke havde meget at byde ind med.

Det var som om udeholdet ikke kunne spille hurtigt nok til at bryde igennem FCK-defensiven, og det lignede at dødbolde og indlæg skulle være deres chance for at komme tilbage. Dem fik de på trods af Cornelius i boksen ikke meget ud af, da nyindkøbte Matthew Ryan boksede flere situationer væk. Lidt af en ilddåb for den tidligere Premier League-keeper som tog debuten enormt køligt.

I stedet viste FCK kvaliteten på en dødbold i anden halvlegs åbning. Denis Vavro flækkede Pep Biels hjørnespark videre til Lukas Lerager, som med en lang tå prikkede 2-0-målet ind.

Herefter vågnede tyrkerne for alvor op, og spillede pludselig i et helt andet tempo, og indskiftede Djaniny brugte i samarbejde med Cornelius sin fysik i angrebet til at rykke mere rundt med FCK-forsvaret.

I kampens slutfase kom FCK mere og mere på hælene. De tabte bolden for let, og kunne ikke løsne sig fra tyrkernes greb. Det blev nervøst og hektisk, og i det 79. minut fik Trabzonspor så valuta for spilovertaget. Anostasios Bakasetas sparkede på mål langt udefra, og en uheldig Davit Khocholava rettede skuddet af, hvorefter bolden passerede en chanceløs Ryan i målet.

2-1 blev dermed udfaldet i en kamp, hvor FCK kunne have håbet på mere, da det længe lignede et væsentligt bedre udgangspunkt. Nu venter der i stedet en sand gyser i Tyrkiet næste onsdag.