Fodbold nyheder

Guardiola:
Håland og Messi har samme nøgleegenskab

Af Niklas Gerster

Noget af en sammenligning fra Manchester City-træneren. Ifølge spanieren deler den norske stjerneangriber det samme afgørende karaktertræk som selveste Lionel Messi.
Article image
Ritzau-Scanpix
- Det er godt, jeg kan lide det. Jeg var som manager heldig at samarbejde med Messi. Når han scorede to, ville han score tre, når han scorede tre, ville han have scoret fire. Topscorere er aldrig tilfredse, de er altid sultne, og vil hele tiden have mere.


Sådan lyder det fra Pep Guardiola ifølge Goal.com. Han taler om Messis mentalitet i forlængelse af en ros af Hålands store ivrighed efter at lave mål. Det sker i lyset af Hålands flotte præstation i går, hvor han fik netmaskerne til at blafre to gange imod West Ham. Nordmanden var imidlertid ikke helt tilfreds, og kaldte det ”noget lort,” at han ikke lavede hattrick. En udtalelse som indikerer, at Håland har store forventninger til sine præstationer.

Guardiola var dog vild med Hålands udtalelse, og roser desuden den 22-årige angriber for sin store mentale styrke. Han modtog nemlig kritik, da han for nyligt brændte en stor chance i Community Shield-finalen imod Liverpool. En afbrænder som måske kunne sætte sig mentalt hos en ung spiller med et stort forventningspres, men Guardiola fortæller, at Håland har håndteret situationen imponerende roligt.

Selvom Håland og Messi måske ikke minder ret meget om hinanden i forhold til statur eller spillestil, så fremhæver en mand, der har trænet dem begge altså nu, at de deler det vigtige karaktertræk, som handler om evig målsult. Kan nordmanden mon opnå en karriere, hvor han nærmer sig det samme stabile mål- og assist total som den argentinske troldmand?


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik