Fodbold nyheder

Transfer-ændring i Superligaen

Af Torsten Brix

Allan Gaarde har set noget nyt...

Article image
Ritzau-Scanpix

- Inden for de seneste 10 år er der sket et strategisk skifte i mange klubber, hvor transfers er blevet en mere væsentlig indtægtskilde end tidligere.


Sådan siger den tidligere sportschef i AaB - Allan Gaarde – i dagens udgave af Tipsbladet – efter Superliga-klubberne har ændret sig. Tidligere var spillersalg ikke en del af budgettet, men sådan er det nu.

- Da jeg blev ansat i AaB i 2013, var transfers noget, man havde historik for, men som man ikke budgetterede med, fordi det var forbundet med alt for stor usikkerhed. I dag prioriterer selv klubber, der traditionelt har svært ved at sælge spillere dyrt, at få millioner i kassen fra transfers for at få budgetterne til at hænge sammen, siger Allan Gaarde og fortsætter:

- Det er ikke nyt for de største klubber som FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF, men mange af de mindre klubber har spejlet sig i især FC Midtjylland og FC Nordsjællands forretninger og besluttet sig for, at de også vil have andel i det marked for spillersalg, fordi de ikke mener, deres unge er ringere end FCM og FCN's. Man køber ikke spillerne ud fra deres hidtidige præstationer, men ud fra, hvad man tror, de kan præstere i de kommende år og sidenhen i et videresalg.

Mere om AaB

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik