Fodbold nyheder

De Bruyne udskælder Nations League

Af Niklas Gerster

Kevin De Bruyne langer ud efter UEFA’s landsholdsturnering.

Article image
Ritzau-Scanpix

- Nations League er i mine øjne ikke vigtig. Det er blot glorificerede venskabskampe efter en lang sæson. Jeg ser ikke frem til det.


Hård påtale af UEFA’s landsholdsturnering fra den belgiske superstjerne. Goal har i dag bragt en historie, hvor Kevin De Bruyne kritiserer turneringen. Manchester City-spilleren giver turneringen hårde ord med på vejen, og motivationen for at spille i den er tilsyneladende lav hos midtbanespilleren.

Nations League så dagens lys i 2018, hvor UEFA lancerede turneringen. En turnering som bl.a. havde til formål at give landsholdsfodbolden mere kontinuerlig interesse. I landsholdsregi havde det hidtil kun været i kvalifikationskampe til EM- og VM-slutrunder samt selve slutrunderne, hvor der havde været point på spil. Nations League skulle derudover skabe mere jævnbyrdighed i landskampe, da nationerne blev puljeinddelt i fire lag på baggrund af deres placering på UEFA´s rangliste for landshold. Efterfølgende har nationerne således spillet om op- og nedrykning i puljerne.

Turneringen er dog tilsyneladende ikke faldet i god jord hos Kevin De Bruyne. Han pointerer dog at han på trods af sin skepsis over for timingen af kampene, naturligvis vil gøre sit arbejde når kampene fløjtes op. Belgien skal i juni spille fire kampe i Nations League. Her møder de bl.a. Holland og Wales, og derudover spiller de både ude og hjemme imod Polen.

Mere om Kevin De Bruyne

Mere om Manchester C

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik