Fodbold nyheder

Stolt Real-midt: Fra krig til CL-finale

Af Anders Mathiasen

Real Madrids unge midtbanespiller Eduardo Camavinga kan opnå karrierens største triumf lørdag aften.

Article image

Lørdag aften kl. 21.00 går det løs på Stade de France i Paris, når dette års Champions League finale skal spilles. Ligesom i 2019 er det Liverpool og Real Madrid der står overfor hinanden, når kampen fløjtes i gang. I 2019 var det Real Madrid, der trak det længste strå med en 3-1 sejr i, hvad der blev en historiske Champions League finale.


Når de to hold går på banen i aften har spanierne den unge Eduardo Camavinga med i truppen, der allerede som 19-årig kan vinde det største trofæ, man kan vinde på klubniveau, hvis Real Madrid går hele vejen.

Dette vil være en kæmpe bedrift for Camavinga, da han har en barsk fortid, hvor han er født og vokset op i en flygtningelejr.

- Jeg blev født i en flygtningelejr i Angola, efter at min familie flygtede fra krig. Mine forældre bragte mig til et nyt liv i Frankrig, og fodbold har bragt mig til Champions League-finalen.
- Jeg er taknemmelig for at spille og stolt over at gøre det som tidligere flygtning. Jeg håber, at de millioner af flygtninge rundt om i verden, som også elsker fodbold, ved, at vi står sammen, udtaler han i et interview med FN's Flygtningeorganisation.
Eduardo Camavinga kan afslutte en imponerende debutsæson i Real Madrid lørdag, hvis det også ender med en Champions League-titel, da han allerede har vundet mesterskabet.

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik