Fodbold nyheder

Fra bronzemedaljer til 2. division på tre år – Esbjerg bør starte helt forfra

Af Niklas Gerster

I går var en sorgens dag i den vestjyske storklub Esbjerg fB, da de definitivt rykkede ned i 2. division. Den tidligere Esbjerg-profil Hans Henrik Andreasen udtaler i dag, at han synes klubben bør blive genopbygget helt fra bunden.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det var en ulykkelig dag i det esbjergensiske i går, da det blev faktuelt, at Esbjerg fB skal spille 2. division efter sommerferien. Spørgsmålene svirrer derfor for alvor i dag. For hvordan kunne det dog gå så grueligt galt for den historiske storklub, der blot for få år siden bed i metallet i landets bedste række? Og et måske endnu vigtigere spørgsmål for klubben at rejse er hvad der skal til for at vende klubbens tragiske udvikling.


En tidligere Esbjerg-profil har i dag givet sit besyv på sagen til bold.dk. 42-årige Hans Henrik Andreasen kommer med et meget konkret bud på, hvad han mener at klubben har brug for her og nu. Han peger på den 74-årige erfarne trænerrev Viggo Jensen som den rette mand til jobbet. Et overraskende bud da han sidst havde et trænerjob tilbage i 2013.

Viggo Jensen har bl.a. tidligere været cheftræner for EfB helt tilbage i perioden fra 1997-2002. Selvom han for mange nok ville være et højest overraskende valg, fastholder Hans Henrik Andreasen sin pointe om, at Esbjerg fB først og fremmest skal granske sig selv grundigt og genoverveje hvem de er.

- Hvis man snakker DNA, så har jeg i over et år haft svært ved at se den der mentalitet, der skulle være ude i klubben og i truppen. Når du henter spillere udefra, der måske kun er der i et halvt år, så påvirker det også de relationer. Relationer er et rigtigt vigtigt element af fodbold i dag, og jo bedre relationsarbejdet er, jo bedre kan de spille sammen. Så det er også et stort ”issue.”

Hans Henrik Andreasen melder altså klart ud, hvad han tænker klubben bør gøre for at komme tilbage på sporet. En mand som kender klubben indgående, der altså peger på et andet EfB-ikon som den rette til at genrejse klubben.Mere om Esbjerg

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik