Leicester - Everton

England: Premier League
Leicester P. Daka (11)
King Power StadiumFuld tid1-2Tilskuere: 32.001
Everton V. Mykolenko (6), M. Holgate (30)
LineupReferatKampe

Everton et skidt nærmere overlevelse efter ny sejr

Af Christian Bang Jensen

Med en sejr på 2-1 på udebane i Leicester er Everton kravlet over nedrykningsstregen og kan nu selv afgøre Premier League-skæbnen. Vitali Mykolenko og Mason Holgate blev kampafgørende for ”The Toffees”.

Article image
Ritzau-Scanpix

I sidste weekend tog Evertons overlevelsesdrømme for alvor fart med en sejr over Chelsea, og søndag ventede der et nyt vitalt opgør i kampen for at blive i Premier League for den stolte traditionsklub, der i tidernes morgen var med til at skabe den engelske fodboldliga.


Denne gang var det på udebane mod Leicester med Kasper Schmeichel på mål. ”The Foxes” kom fra et svigende 1-0 nederlag i Rom, hvor det ikke lykkedes at booke billet til Conference League-finalen, og derfor var det et hævntørstigt hjemmehold, der stillede op på King Power Stadium.

Især 23-årige Patson Daka var en fornøjelse at følge i kampen, da han efter bare tre minutter fik den første store chance. Skuddet blev blokeret, og bolden sendt væk fra Everton-feltet, men det var blot en smagsprøve på det festmåltid, som første halvleg udviklede sig til at blive.

For bare tre minutter senere var det Evertons tur til at putte krydderi på opgøret. Det tidligere Arsenal-talent Alex Iwobi slog en høj bold ind til ukrainske Vitali Mykolenko, der stod placeret uden for feltet. Da bolden endelig nåede frem til forsvarsspilleren, flugtede han den ud i højre side af målet og forbi den danske keeper i Leicester-målet.

Patson Daka var dog ikke færdig med at vise sine talenter frem, og bare fem minutter efter første lækre scoring, kunne angriberen bringe balance på tavlen. Yerry Mina og Seamus Coleman viste, hvorfor Everton ligger i bunden af Premier League, da de ellers meget rutinerede forsvarsspillere løb ind i hinanden, og så kunne Patson Daka gå alene mod Jordan Pickford. En duel Leicester-spilleren vandt sikkert, hvor efter jublen brød løs.

Kampen fandt herefter ind i et mere roligt gemyt indtil det 30. minut, hvor et hjørnespark blev slået ind i feltet. Kasper Schmeichel tog sig af det første forsøg, men lykkedes ikke med at parere bolden langt nok væk, hvorfor Mason Holgate fra tæt hold kunne sende Everton foran Leicester på måltavlen og foran Leeds i tabellen, der samtidig var ved at tabe til Arsenal.


I anden halvleg skabte hjemmeholdet flest chancer, men en storspillede Jordan Pickford tog endnu engang ansvar for holdet, og afværgede samtlige skud fra Jamie Vardy og holdkammeraterne. Den engelske landsholdskeeper var også afgørende mod Chelsea i sidste weekend, og han ligner ikke en målmand, der vil ned og spille Championship i den kommende sæson.

Everton holdt stand og rykker dermed over stregen – et enkelt point foran Leeds og Burnley. The Toffees har dog en kamp i hånden og altså muligheden for at udbygge forspringet.

Leicester
(3-1-4-2)
1K. Schmeichel (C)
18D. Amartey
3W. Fofana
6J. Evans
24N. Mendy ↪66
27T. Castagne
8Y. Tielemans
17A. Pérez ↪46
22K. Dewsbury-Hall
14K. Iheanacho
29P. Daka ↪80
Bænk
12D. Ward
9J. Vardy ↩66
37A. Lookman ↩80
4C. Söyüncü
33L. Thomas
7H. Barnes ↩46
11M. Albrighton
20H. Choudhury
42B. Soumaré
Everton
(5-4-1)
1J. Pickford
17A. Iwobi
23S. Coleman (C)
13Y. Mina ↪18
4M. Holgate
19V. Mykolenko ↪66
24A. Gordon
16A. Doucouré
8F. Delph
11D. Gray ↪74
7Richarlison
Bænk
15A. Begović
9D. Calvert-Lewin
33S. Rondón ↩74
2J. Kenny ↩66
5M. Keane ↩18
64R. Welch
6Allan
21A. Gomes
36D. Alli

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik