C. Nørgaard (90)
Torsten Brix

Klasseforskel på Emirates

Brentford – uden Christian Eriksen – kom ikke til meget imod ”The Gunners”…
I første halvleg af lørdagens Premier League-kamp kom Arsenal til masser af chancer imod danskerklubber Brentford. Ved pausen havde Arsenal haft bolden vanvittige 80 % af tiden og skudstatistikken sagde 16-2 i Arsenals favør.

Det store spilovertag gav også flere straffesparksappeller fra ”The Gunners” og alene i første halvleg var der fire gange, at Arsenal ville have straffespark, som da Yoane Wissa klart havde hånd på bolden i en unaturlig position. Ingen straffespark mente dommer Jon Moss eller nogen af VAR-dommerne – så første halvleg sluttede målløst, selvom Arsenal havde haft et voldsomt overtag.

Kort inden i anden halvleg gav overtaget dog et mål, da topscorer Emile Smith Rowe afsluttede fladt på en chanceløs David Raya i Brentford-målet ligesom han var, da Bukayo Saka scorede til 2-0. I overtiden lukkede Christian Nørgaard til slutresultatet 2-1.

Brentford havde ikke Christian Eriksen med i truppen til kampen, da manager Thomas Frank inden kampen slog fast, at danskeren ikke var klar til kampen, men han forventede, at Eriksen ville være med til næste kamp imod Newcastle.

Med sejren hentede Arsenal vigtige point i kampen om fjerdepladsen – eller måske tredjepladsen – mens Brentford nærmere sig bunden af Premier League efter der havde været klasseforskel på Emirates, hvor skudstatistikken sluttede 25-4.