Fodbold nyheder

Har Chelsea ladet endnu en gå for tidligt?

Af Rasmus Ove

Chelsea har en trist historik med spillere, som har strålet efter et salg fra den blå del af London, nu skinner endnu en spiller, denne gang Tammy Abraham i Roma.

Article image

Den 17. August blev Tammy Abraham solgt fra Chelsea til AS Roma for omkring 300 millioner kroner, efter Romelu Lukaku kom til fra Inter kort tid før. Tammy Abraham fik ellers masser minutter i starten af sidste sæson, hvor det blev til seks scoringer i Premier League inden årsskiftet. Foråret blev dog slutningen på Tammy Abrahams tid i Chelsea, hvor formdyk og en ankelskade holdt ham på sidelinjen. Det har været en blandet tid for Tammy Abraham i Chelsea, hvor han i korte perioder har set fremragende ud, der vel toppede i starten af 19/20-sæsonen, hvor han nettede syv gange i de første fem kampe. Det blev i alt til 15 scoringer i denne sæson i 34 Premier League-kampe, der også blev hans mest scorende i hans Chelsea-tid.

Chelsea valgte i sommer at gå all in på at hente Romelu Lukaku tilbage, der havde haft en forrygende sæson hos de italienske mestre Inter. Det er dog ikke endt i det lykkelige comeback for Lukaku som Thomas Tuchel og Chelsea havde drømt om, der har været mere præget af kontroverser end mål. Det er kun blevet til fem scoringer i Premier League, men der har dog været positive tegn, i deres netop vundne Club World Cup, hvor han i turneringen scorede to mål. Chelsea har under Tuchel udviklet sig til en af verdens bedste hold, hvor den eneste mangelvare, vel egentligt har været en scorende angriber. Seneste sæson endte Jorginho som topscorer for Chelsea i Premier League med bare syv scoringer, og i denne sæson er det igen en midtbanespiller der topper tabellen, nemlig Mason Mount, der i Premier League i denne sæson har scoret syv gange. De har indtil nu ikke fundet den ønskede bomber i Lukaku, som de havde troede skulle løse deres problem oppe foran.

Der har været en række spillere der har blomstret efter et salg fra Chelsea, Kevin De Bruyne, Mohamed Salah, Lukaku, som de dog har købt igen, men også flere spillere de i en ung alder har ladt gå som Declan Rice, Sturridge og Thorgan Hazard. Det kan lade til, at Tammy Abraham kan være den næste, spiller til denne liste, der i denne sæson har været forrygende i AS Roma. Tammy Abraham har med sin scoring i dagens kamp mod Sassuolo scoret 11 mål i denne Serie A sæson, hvilket gør ham til den meste scorende englænder i top fem ligaerne. Tammy Abraham har derudover scoret seks gange i dette års Conference League. Med tanke på det flop Lukaku indtil nu har været, og dermed deres fortsatte mangel på en målmaskine oppe foran, kan det tyde på de måske har ladet Tammy Abraham gå for tidligt.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik