Arsenal - Liverpool

England: Carabao Cup
Arsenal T. Partey (90)
Emirates StadiumFuld tid0-2
Liverpool D. Jota (19), D. Jota (79)
LineupReferatVideoKampe

Liverpool gjorde Carabao Cup-arbejdet færdigt

Af Daniel Fisker

Liverpool formåede i første omgang ikke at udnytte et overtal til at komme på finalekurs, men i aftenens returkamp mod Arsenal satte Diogo Jota en sikker finalekurs.

Article image

Liverpool formåede ikke at levere varen, da Arsenal i sidste uge besøgte Anfield til den første Carabao Cup-semifinale. ”The Reds” var på forhånd udråbt til favoritter, men selvom Arsenal blev reduceret til 10 mand efter 24 minutter, endte den første semifinale med en nulløsning.


Anderledes godt kom Liverpool dog fra start i torsdagens returkamp. Arsenal kom ganske vist flyvende ud af starthullerne, da Alexandre Lacazette ramte overliggeren efter fem minutters spil. Det høje pres kom dog til at koste for ”The Gunners”.

Liverpool – eller rettere sagt Fabinho – dukkede dog op som trold af en æske, da Andrew Robertson sendte kampens første hjørnespark ind i Arsenal-feltet. Brasilianerens hovedstød var dog på vej forbi Arsenal-målet, da Joël Matip rettede bolden af, så den endte i netmaskerne. Linjedommeren var dog hurtig til at hæve sit flag, hvorfor returopgørets første mål blev underkendt.

Efter knap 20 minutter tog Diogo Jota, som ikke var flankeret af landsholdsaktuelle Sadio Mané eller Mohamed Salah, dog sagen i egen hånd. Portugiseren skar ind i banen fra venstrekanten, hvorefter han sendte et køligt skud afsted mod det korte hjørne, hvilket snød Aaron Ramsdale i Arsenal-målet. Liverpool var dermed på finalekurs.

Arsenal var sjældent i nærheden af Liverpools felt, men efter knap en halv time var det lige ved at blive farligt for Liverpool. Gabriel Martinelli var for hurtig for Virgil van Dijk, men et perfekt timet indgreb fra Fabinho forhindrede landsmanden i at teste Caoimhin Kelleher i Liverpool-målet.

Det tegnede til at blive en livlig anden halvleg, da Lacazette endte med at komme frem til en kæmpestor chance, men denne gang misbrugte franskmanden også sin chance, da han skød over målet. To minutter senere var det den unge Liverpool-kant Kaide Gordon, som sendte en lovende chance over overliggeren.


Efter knap en times spil blev det slået fast med syvtommersøm, at Arsenal ikke havde styr på Liverpool i forbindelse med standardsituationerne. Indskiftede Ibrahima Konaté steg suverænt til vejrs i Arsenal-feltet og headede bolden på stolpen, inden Jordan Henderson, som i øvrigt befandt sig i en offside-position, ikke formåede at udplacere Aaron Ramsdale med sit skudforsøg på returbolden.

Arsenals bestræbelser på at udligne løb konstant ud i sandet for Arsenal i anden halvleg, hvor især Robertson og Trent Alexander-Arnold gjorde livet svært for Arsenal-offensiven. Martinelli lignede dog et fornuftigt bud på en målscorer, hvis det skulle lykkes at puste liv i finalehåbet.

Håbet om at nå Carabao Cup-finalen blev dog slukket for Arsenal, da der var godt og vel 10 minutter tilbage af aftenens returkamp på Emirates Stadium. Her sendte Alexander-Arnold en tværpasning i retning af Jota, som pillede bolden ned og udplacerede Ramsdale. Linjedommeren hævede dog sit flag.

Situationen skulle dog gennemses af VAR-dommeren, idet der var tvivl om, hvorvidt Jota, som sneg sig forbi Ben White, befandt sig på den rigtige side af Gabriel. VAR-gennemgangen konkluderede, at Jota – med få centimeter – befandt sig i en onside-position, hvorfor Liverpools portugisiske es kunne kalde sig dobbelt målscorer.

Finalehåbet var endegyldigt slukket for Arsenal, og frustrationerne kogte over hos Thomas Partey, som indkasserede to gule kort i løbet tre minutter. Liverpool-fansene, som var begyndt at råbe ”Wembley, Wembley, Wembley” kunne dog glæde sig over at skulle se deres helte i aktion på det traditionsrige finalestadion.

Arsenal
(4-1-4-1)
32A. Ramsdale
18T. Tomiyasu
4B. White
6Gabriel
3K. Tierney
23A. Lokonga
7B. Saka
8M. Ødegaard
10E. Smith Rowe ↪74
35Martinelli
9A. Lacazette (C) ↪74
Bænk
49K. Jakob Hein
30E. Nketiah ↩74
58M. Bieveth
16R. Holding
20Nuno Tavares
37R. Alebiousu
5T. Partey ↩74
65S. Oulad M'Hand
87C. Patino
Liverpool
(4-3-3)
62C. Kelleher
66T. Alexander-Arnold
32J. Matip ↪46
4V. van Dijk
26A. Robertson
14J. Henderson (C) ↪75
3Fabinho
17C. Jones
49K. Gordon ↪63
9R. Firmino ↪84
20D. Jota
Bænk
1Alisson
13A.
18T. Minamino ↩63
5I. Konaté ↩46
12J. Gomez
21K. Tsimikas
76N. Williams ↩84
7J. Milner ↩75
80T. Morton

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

ANNONCE