Fodbold nyheder

Chiesa fortid i Juve, hvis CHL glipper

Af Stefan Lindahl

Hvis Juventus efter denne sæson ikke har kvalificeret sig til Champions League, så kan det betyde et farvel til Federico Chiesa.
Article image
Den italienske transferguru Fabrizio Romano påpeger ifølge Football Italia, at Chelseas manager Thomas Tuchel er varm ved tanken om at hente Juventus-stjernen Federico Chiesa. Det har hidtil virket usandsynligt, at den italienske klub vil slippe deres store offensiv-talent, men det kan alligevel blive en nødvendig transfer for Juve.


Hvis Juventus misser næste sæsons Champions League, så kan klubben være afhængig af de penge, som et salg af Chiesa kan medføre. Hvis Serie A-klubben glipper Champions League-deltagelsen vil klubben ifølge Gazzetta dello Sport samtidig miste 611 mio. kroner, som klubben regner med i deres omsætning. Derfor skal de penge findes en andet sted.

Her kan et salg af Chiesa været nødvendigt. Til sommer slutter Chiesas to-årige leje-ophold i Juventus, og her skal klubben så betale de sidste 305 mio. kroner, som de skylder Fiorentina, der stadig på papiret ejer den italienske offensiv-spiller. Med den allerede indregnede udgift på købet af Chiesa, så bliver det en stor økonomisk byrde for Juventus, hvis de samtidig ikke får Champions League-millionerne.

Chiesa-handlen blev lavet på samme måde, som Juventus hentede Manuel Locatelli og Moise Kean i det seneste transfervindue. Klubben låner spillerne i to sæsoner, og skal derfor først betale den fulde transfersum to sæsoner senere. Den formel kan dog i Chiesa-situationen betyde et farvel til en spiller, som Juve meget nødigt vil miste.

24-årige Chiesa er ifølge Transfermarkt 535 mio. kroner værd. Det gør ham sammen med Matthijs de Ligt til den mest værdifulde spiller i Juventus. I 59 Juventus-kampe har italieneren scoret 17 mål og leveret 13 assist.

Mere om Federico Chiesa

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik