J. Henderson (9), M. Salah (19), M. Salah (64), D. Jota (79)
Daniel Jensen

Liverpool smadrede Everton i Merseyside derbyet

De to Liverpool-mandskaber tørnede her til aften sammen på Goodison Park, da denne sæsonens første Merseyside-derby skulle afvikles.
Det var top mod bund, da Everton og Liverpool tørnede sammen her til aften. Everton var uden sejr i de seneste syv Premier League-kampe, så manager Rafa Benitez skulle finde noget specielt frem, hvis han skulle gøre sig nogle forhåbninger om at slå sin tidligere arbejdsgiver.

Allerede efter et minut burde hjemmeholdet også være kommet bagud med 1-0, da Joel Matip stod helt fri i feltet efter en hjørnespark, men den store midtstopper formåede ikke at score, da han sendte sit hovedstød langt forbi. Blot et minut senere var det så Mohamed Salah der i det lille felt ikke formåede at styre Diogo Jotas glimrende indlæg i mål.

Fem minutter senere formåede Salah dog at sende en afslutning inden for ramme, men Jordan Pickford kom helt ned til stolpen og leverede en fremragende redning på egypterens forsøg. To minutter senere gik den dog ikke længere for hjemmeholdet.

Sadio Mané blev sendt afsted i venstre side og her kom Andy Robertson i et fremragende overlap. Den skotske back fik lagt en glimrende bold tilbage i feltet, og her klappede Jordan Henderson bolden i mål og bragte de røde foran med 1-0.

Efter 18 minutter blev det endnu værre for hjemmeholdet. Salah blev sendt alene afsted i dybden af Henderson, og så fik egypteren lige lagt bolden til rette for sit venstreben og krøllede bolden over i det lange hjørne til 2-0.

Ti minutter før pausen kom hjemmeholdet dog tilbage i kampen, og det skete første gang de sendte en afslutning afsted mod mål. Richarlison fandt Demarai Gray i dybden, og han sendte bolden under en fremstormende Alisson og reducerede til 2-1, hvilket også var stillingen ved pausen.

Everton var kommet meget bedre men i kampen, men efter 63 minutter skulle en personlig fejl koste dyrt. Seamus Coleman fik en aflevering omkring midtercirklen, men hjemmeholdets kaptajn kunne ikke kontrollere bolden. Da Everton havde skubbet hele holdet med frem på et hjørnespark, var der en motorvej ned til målet for Salah, der stjal bolden, og egypteren udplacerede Pickford og scorede til 3-1.

12 minutter før tid blev kampen så endegyldigt afgjort, da Liverpool bragte sig foran med 4-1. Robertson fandt Jota i Everton-feltet, og så gjorde portugiseren selv arbejdet færdigt. Først satte han fuldstændig Allan med en god vending, hvorefter han smadrede bolden op i nettaget fra en spids vinkel.

4-1 blev også kampens resultat, og Liverpool holder sig stadig tæt med Chelsea og Manchester City, der begge vandt her til aften. For Everton ser det dog anderledes ud. De er nu uden sejr i otte kampe og har kun fem point ned til nedrykning.