Fodbold nyheder

Få overblikket - Disse 11 klubber er videre i Champions League

Af Carl-Emil Bromose

11 ud af 16 klubber er sikret Champions League-fodbold i det nye år, hvor kun én enkelt gruppe stadig er helt åben.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter en stor Champions League uge med spændingsfyldte opgør, nærmer gruppespillet, i verdens mest prestigefyldte klubturnering, sig sin afslutning. Kun en enkelt runde er tilbage, og det betyder, mange klubber allerede har sikret sig videre avancement i kampen om pokalen med de store øre. Der er 16 hold der skal spille knockout-kampe i februar, og 11 af de hold er efter tirsdagens og onsdagens kampe nu blevet fundet.

De 11 klubber der indtil videre er avanceret fra gruppespillet er:

England: Manchester City, Liverpool, Manchester United og Chelsea
Italien: Inter og Juventus
Frankrig: Paris Saint Germain
Holland: Ajax Amsterdam
Portugal: Sporting
Spanien: Real Madrid
Tyskland: Bayern München

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af UEFA Champions League (@championsleague)
Manchester City, Liverpool, Ajax, Bayern München og Manchester United er sikre på at vinde deres grupper, hvilket betyder, at de i knockout-fasen vil skulle spille imod de klubber, der får en andenplads i deres respektive grupper.

Der er dog stadig en enkelt gruppe, hvor alle fire klubber stadig kan gå videre, men samtidigt også kan risikere at trække nitten. Den helt åbne gruppe er Gruppe G, hvor franske Lille, østrigske RB Salzburg, spanske Sevilla og tyske Wolfsburg er med.

Gruppe G, og resten af de klubber der har mulighed for avancement, må alle holde vejret indtil den 7. og 8. december, hvor gruppespillets sidste runde spilles. Knockout-fasen i Champions League påbegyndes i midten af februar til næste år.


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik