FC Midtjylland - Braga

Europa: Europa League
FC Midtjylland E. Sviatchenko (2), G. Isaksen (48), Evander (Str. 90)
MCH ArenaFuld tid3-2
Braga R. Horta (43), Galeno (85)
LineupReferat

FC Midtjylland holder Europa League-drøm i live efter vanvittig afslutning

Af Asbjørn Steffensen

Midtjyderne kæmpede til sidste sekund for at sikre sig tre point mod stærke portugisiske Braga, og sikke en afslutning vi fik i Herning

Article image

FC Midtjylland var tvunget til at få tre point mod portugisiske Braga, hvis de skulle have nogen forhåbninger om avancement i Europa League. Torsdag aften bragede de to mandskaber sammen på MCH Arena i Herning i den næstsidste gruppekamp.

Kampen var knap fløjtet i gang, før de danske mestre straffede deres portugisiske gæster i en disciplin, som midtjyderne er mestre i - indkast. Joel Anderssons lange indkast blev forlænget af Henrik Dalsgaard, før kaptajnen, Erik Sviatchenko, pandede bolden i kassen efter blot to minutter.

Hjemmeholdet red efter det hurtige føringsmål på en lille bølge og fortsatte med at presse Braga. Midtvejs i første halvleg skiftede momentum dog, og det portugisiske hold dominerede.

Kort inden pausefløjtet blev Bragas Ricardo Horta flot stukket i dybden af sin holdkammerat, og sendte med en hård, præcis afslutning udligningsmålet ind bag Jonas Lössl.

De sidste 45 minutter i Herning blev utrolig dramatiske! FC Midtjyllands var igen hurtige ud af starthullerne og scorede efter tre minutter inde i anden halvleg. Efter flot opspil kunne Gustav Isaksen heade midtjyderne i front efter flot oplæg fra Andersson.

Isaksen fik med tyve minutter igen en gylden mulighed for at sende FC Midtjylland yderligere i front, men overliggeren stod i vejen for hans forsøg.

Braga lagde et tungt pres på Ulvene i slutningen af kampen, som med fem minutter igen gav pote. Brasilianske Galeno modtog bolden på kanten af FC Midtjyllands felt, og efter par driblinger trykkede angriberen på kassen. Afslutningen tog undersiden af overliggeren før Lössl endnu engang måtte hente bolden ud af nettet.

Så troede man, at FC Midtjylland havde forspildt deres chance for videre avancement i Europa League, men i dommerens overtid fik midtjyderne en portugisisk gave i form af et straffespark. Indskiftede Vicor Lind blev fældet i Bragas felt og efter en kort VAR-gennemgang, stod FC Midtjylland en gylden mulighed.

Evander var manden med ansvaret for hjemmeholdet. Brasilianeren tog tilløb fra ellevemeter-pletten og sendte målmand Tiago Sa den ene vej mens han iskoldt sparkede bolden ind i den anden side.

MCH Arena eksploderede i ekstatisk jubel over det sene sejrsmål og det faktum, at Ulvene stadig har muligheden for at gå videre i Europa League efter denne vanvittige afslutning i Herning.

Bo Henriksen og hans tropper leverede det nærmest umulige og slog det stærke portugisiske hold, Braga og skal nu sikre sig avancement i Bulgarien mod Ludogorets om to uger.

FC Midtjylland
(3-4-3)
1Jonas Lössl
14Henrik Dalsgaard
28Erik Sviatchenko (C)
73Juninho
6Joel Andersson
37Raphael Onyedika Nwadike ↩88
10Evander da Silva Ferreira
29Paulinho ↩72
45Gustav Isaksen
7Pione Sisto ↩88
74José Brumado ↩72
Bænk
16Elias Rafn Olafsson
38Marrony
48Mads Kristian Hansen
53Victor Stange Lind ↪88
58Doguhan Aral Simsir
2Dion Cools
44Nikolas Dyhr ↪72
24Oliver Sørensen Jensen
35Charles Rigon Matos ↪72
40Jens-Lys Cajuste ↪88
54Oscar Fraulo
Braga
(4-3-3)
12Tiago Sá
2Yan Bueno Couto
15Paulo Oliveira
86Bruno Miguel Ferreira Rodrigues ↩72
4Diogo Leite
88Castro ↩57
25Lucas da Silva Izidoro
90Galeno
45Iuri Medeiros ↩71
99Vítor Manuel Carvalho Oliveira ↩72
21Ricardo Horta (C)
Bænk
91Lukáš Horníček
9Abel Ruiz Ortega ↪71
19Mario González ↪72
57Rodrigo Martins Gomes
78Roger Fernandes
34Raúl Silva
70Fabiano Josué de Souza Silva
74Francisco Moura ↪72
10André Horta
11Lucas Piazon
22Chiquinho ↪57
67Gorby Jean Baptiste

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik