Lincoln Red Imps - FC København

Europa: Europa Conference League
Lincoln Red Imps
Victoria StadiumFuld tid0-4
FC København Í. Jóhannesson (5), L. Lerager (7), W. Vick (63), R. Højlund (73)
LineupReferat

FCK kvalificerer sig til knockout-fasen i Conference League

Af Christian Bang Jensen

Der var ingen slinger i valsen, da FC København torsdag aften spillede sig videre i Europa Conference League efter en pligtsejr over Lincoln Red Imps på 4-0.

Article image

I Superligaen har FCK haft et svingende efterår, men i Europa Conference League har historien været en ganske anden. Torsdag aften sikrede løverne fra hovedstaden sig videre avancement fra Gruppe F, da man blot skulle bruge syv minutter i første halvleg på at sikre tre point mod Lincoln Red Imps fra Gibraltar. Kampen endte X-X hvor flere af de helt unge løver kom i fokus.

Cheftræner Jess Thorup havde inden opgøret valgt at give et hvil til Jonas Wind, der starter kampen på bænken, mens den helt unge Roony Bardghji ikke spilleberettiget i Conference League, hvorfor også han var skiftet ud af startopstillingen i forhold til weekendens kamp mod AGF. I stedet var der fundet plads til de to nytilkommende islændinge Hákon Haraldsson og Isak Bergmann Johannesson.

Og netop de to islændinge fik en hovedrolle allerede i kampens femte minut. Hákon Haraldsson løb dybt på en lang fremlægning fra københavnernes bagkæde. Bolden blev opfanget af en Lincoln-forsvar, som ville hente bolden tilbage til målmanden, men tilbagelægningen blev alt for blød, så Hákon Haraldsson kunne uden problemer opsnappe bolden. Afslutningen sad lige på målmand Dayle Coleing, men riposten endte for fødderne af en helt fri Isak Bergmann Johannesson, som uden problemer sparkede bolden i det frie mål.

Isak Bergmann Johannesson havde generelt en stor aften i Gibraltar, men mere om det senere. For bare to minutter efter den første scoring var FCK igen på spil i Lincoln Red Imps ende. Efter et udadskruet hjørnespark fra Pep Biel steg midtbanedynamoen Lukas Lerager højest og pandede bolden i netmaskerne. FC København var ikke færdige, og Jens Stage og Isak Bergmann Johannesson var begge tæt på at udbygge føring i kampens første kvarter uden det dog resulterede i endnu et mål.

I den resterende halve time af første halvleg var FC København ikke nær så offensive, selvom Pep Biel i slutfasen fik en god hovedstødsmulighed. Klasseforskellen var til at tage og følge på og Lincoln Red Imps blev ikke noteret for et skud på mål i første halvleg, hvorfor danskerne kunne gå til pause med en 2-0-føring.

Anden halvleg var præget af et voldsomt regnvejr, der satte sine spor på både de 22 mands spillelyst og kampens generelle kvalitet. Først da regnen stilnede af kom, der gang i sagerne, og i det 63. minut faldt aftenens tredje scoring. Igen var det den 18-årige Isak Bergmann Johannesson, der var på færde i Lincolns felt. Islændingen var stukket i dybden og prøvede at lobbe bolden over Lincoln-målmanden. Han fik dog en hånd på, men den unge FCK-midtbane var over bolden igen og fandt en anden 18-årige i københavnernes startopstilling, William Bøving, der fra kort afstand sendte bolden det sidste stykke over stregen. Det var den unge William Bøvings blot fjerde mål i denne sæson.

Et lille kvarter senere var den endnu en 18-årige spiller, Rasmus Højlund, der endegyldigt kunne lukke opgøret med den sidste scoring. Igen var det Isak Bergmann Johannesson, der stod bag assisten. Rasmus Højlund var bare ti minutter tidligere blevet skiftet ind i stedet for målscoren til 2-0, Lukus Lerager.

I Bratislava spillede gruppe Fs to resterende hold, Slovan Bratislava og PAOK 0-0, og det betyder at FC København med 12 point for fem kampe er sikret ikke bare videre avancement, men også at vinde puljen og dermed være oversidder i første knockout-runde, når Conference League fortsætter efter nytår. Både Slovan Bratislava og PAOK har otte point, mens Lincoln Red Imps fortsat er uden point i gruppespillet.

Lincoln Red Imps
(4-3-3)
23Dayle Coleing
5Scott Wiseman
6Bernardo Lopes
14Roy Chipolina (C)
16Jesús Toscano
8Graeme Torilla ↩78
17Marco Rosa
10Liam Walker ↩78
20Fernando Carralero ↩42
29Enrique Gómez Bernal ↩62
66Ethan Britto ↩62
Bænk
1Manuel Soler Ortuño
13Kyle Goldwin
25Francisco Paulino
7Lee Casciaro
9Dylan Peacock ↪78
88Emmanuel Ocran ↪62
3Joseph Chipolina
4Kian Ronan ↪42
11Alan Ricardo Araiza Alcázar
24Jack Sergeant
26Mustapha Yahaya ↪62
86Javier Añón ↪78
FC København
(4-3-3)
1Kamil Grabara
22Peter Ankersen ↩63
5Davit Khotcholava
20Nicolai Boilesen (C) ↩76
34Victor Bernth Kristansen ↩72
8Ísak Jóhannesson
12Lukas Lerager ↩63
6Jens Stage
16Pep Mas
30Hákon Haraldsson
24William Bøving Vick ↩72
Bænk
21Karl-Johan Johnsson
31Johan Guadagno
23Jonas Wind
28Rasmus Winther Højlund ↪63
3Pierre Bengtsson ↪72
26Marios Oikonomou ↪76
38Elias Jelert Kristensen ↪63
39D. Haarbo ↪72

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik