Fodbold nyheder

Aviser:
Xavi bliver ny Barcelona-træner

Af Niels Nedergaard


Ifølge den spanske avis SPORT har FC Barcelona fundet sin nye træner, efter Ronald Koeman onsdag aften blev fyret.

Article image
Ritzau-Scanpix

Klubbens fans har længe råbt og skreget på ham som træner for førsteholdet. Men nu skulle den være god nok. Barcelona-ikonet Xavi Hernandez bliver ny cheftræner for FC Barcelona. Det sker, efter at den catalanske storklub sent onsdag aften vinkede farvel til Ronald Koeman på trænerposten.

Avisen SPORT erfarer således, at en aftale allerede er forhandlet på plads. Dette er endda til trods for, at Xavi først har kontraktudløb med Al Sadd SC i 2023 som han i øjeblikket er cheftræner for.

Den 41-årige spanier kan dog allerede nu blive løst fra sin kontrakt med Al Sadd SC, da det efter sigende koster en million euro at købe Xavi fri af sin nuværende aftale, hvilket svarer til omkring 7,5 millioner danske kroner. Den sum skulle Barcelona allerede have accepteret at betale ifølge SPORT. Faktisk skriver avisen helt konkret, at der kun vil gå et par dage, inden Xavi kan kalde sig selv for Barcelona-træner.

Noget kunne da også tyde på, at den er god nok. For også den spanske avis Mundo Deportivo erfarer, at Xavi er tæt på at blive ny cheftræner i den catalanske storklub. Mundo Deportivo skriver blandt andet, at Xavi er i god dialog med ejerne af Al Sadd, så han hurtigst muligt kan komme til det spanske og få kontrakten med Barcelona underskrevet.

En lille hindring kan dog blive, at Al Sadd allerede spiller næste kamp i den hjemlige liga i Qatar på lørdag. Meldingerne går dog på, at dette ikke skulle sætte en stopper for at få skiftet til at gå igennem. For det forventes ifølge SPORT, at Xavi sammen med sin bror, Óscar, og assistenttræner i Al Sadd, Sergio Alegre vil lande i Barcelona senere torsdag.

Xavi Hernandez var en af de helt store stjerner, da han spillede for FC Barcelona. Her nåede den tidligere midtbanekreatør at spille hele 767 kampe for catalonierne, mens han også nåede at vinde Champions League hele fire gange med klubben. Så det er noget af et koryfæ, der altså nu ser ud til at vende hjem til klubben.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik