Philip Sinkbæk Jensen

Grådige David Beckham: 1,3 milliarder kroner for ambassadørskabet til VM i Qatar

David Beckham er røget i vælten eftersom at UNICEF-ambassadøren har accepteret at blive ambassadør for VM2022 i Qatar. Amnesty International forlanger nu en udtalelse fra Beckham.
David Beckham oplever nu en overflod af negativitet mod ham, da det er kommet for rette, at Beckham lægger ansigt for VM2022 i Qatar som officielt turneringsambassadør på trods af landets store brud på menneskerettigheder.

Aftalen mellem 46-årige Beckham og arrangørerne af turneringen er på 1,3 milliarder kroner, som den tidligere engelske anfører får overdraget over de næste ti år. Til gengæld skal Beckham promovere Qatar og turisme i landet som en del af aftalen.

Derfor sætter den humanitære organisation for menneskerettigheder, Amnesty International, nu pres på Beckham, som forventes at kunne tale om den problematiske situation i Qatar, når det kommer til at brud på fundamentale menneskerettigheder.

Flere personer udtrykker sin afsky omkring Beckhams beslutning om at blive ambassadør for turnering, der allerede har et blakket ry hos mange interessentgrupper.

Repræsentanter bag Beckham vil ikke bekræfte den lukrative aftale mellem parterne. Dog kan en unavngiven talsmand understrege, at Beckham har motiver for at acceptere ambassadørskabet til turneringen:

- David har besøgt Qatar fra tid til anden i over et årti, og han hat selv set passionen for fodbold i landet samt den langtidsforpligtelse det har været at skulle være vært for verdensmesterskabet, der skal levere en varig arv til regionen. Han har altid snakket om fodboldens magt som en godhedskraft på mange niveauer, udtaler talsmanden omkring ambassadørskabet for Beckham, da hovedpersonen selv ikke udtaler sig før at turneringen løber af staben til november næste år.

Sidst Beckham udtalte sig offentlig omkring VM i Qatar var i 2019, hvor han selv ønskede, at han kunne spille:

- Jeg tror, at en spiller og en fan ønsker at komme til en VM-slutrunde med gode faciliteter, sikre faciliteter, gode hoteller og en god kultur – og det er lige præcis dét, som Qatar handler om. Jeg ville ønske, at jeg stadigvæk spillede fodbold, da det at spille på så store stadions er en drøm- Spillerne kommer til at blive forkælet, sagde Beckham dengang omkring ørkenstaten, som han har besøgt i forskellige øjemed.