Fodbold nyheder

England får stadiumforbud efter urolighederne til EM-finalen

Af Kasper Leif Pedersen

Det engelske fodboldforbund er nu blevet straffet efter de uroligheder, der forekom på Wembley Stadium til EM-finalen mod Italien.

Article image

I sommer blev der afholdt EM i fodbold, hvor der utraditionelt var 11 forskellige værtsnationer. Dog gik ikke alt som planlagt. Til finalen mellem England og Italien, var der fans der tvang sig ind på Wembley stadion, selvom de ikke havde billet. Nu har UEFA straffet det engelske fodboldforbund (FA) som har kigget på deres fans adfærd, samt den ineffektive ’sikkerhedsoperation’ til finalen i juli. Adfærden indebar, at de billetløse-fans skabte kaos, heraf slåskampe med kontrollørerne og det engelske politi.


Sky Sports erfarer, at UEFA’s organ, Kontrol, Etik og Disciplin, har straffet FA med to kampe uden tilskuere på Wembley i UEFA-regi, samt en bøde på 750.000 kroner.FA er efterfølgende kommet med en udmelding på deres hjemmeside, hvor de tager imod straffen.

- Vi fordømmer den forfærdelige opførsler af de personer, der forårsagede de skandaløse scener på og omkring Wembley Stadium under EM-finalen, og vi beklager dybt, at nogle af dem kunne komme ind på stadium.

Italien vandt finalen i straffesparkskonkurrencen og de kunne derfor kalde sig europamester for anden gang i historien.


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

ANNONCE