Brøndby - Sparta Praha

Europa: Europa League
Brøndby
Brøndby StadionFuld tid0-0
Sparta Praha
LineupReferat

Tam affære på Brøndby Stadion

Af Niels Nedergaard

Der var lagt i kakkelovnen til en magisk europæisk aften på Brøndby Stadion, men det blev aldrig det store festfyrværkeri inde på grønsværen, og så måtte de to mandskaber dele i porten og nøjes med et enkelt point, da kampen sluttede uden mål.

Ritzau Scanpix
Ritzau ScanpixRitzau-Scanpix

BRØNDBY STADION (Indkast.dk): I en fremragende kulisse tog Brøndby torsdag aften hul på sit første europæiske gruppespil siden 2005, da Sparta Prag gæstede Brøndby Stadion, men det skulle vise sig at blive lidt af en fuser rent underholdningsmæssigt.

Brøndby kom dog ud til opgøret som lyn og torden, og allerede efter under 30 sekunder kom hjemmeholdet frem til en stor chance, da Andreas Bruus pludselig var alene igennem, men backen sparkede bolden forbi målet. Det var dog med til at tænde Brøndbys tilskuere, som skruede lydniveauet en tand op, og det var som om, at det også gav de blågule ekstra energi inde på grønsværen i kampens begyndelse.

Brøndby blev dog aldrig rigtigt farlige ud i kampens første tyve minutter, hvis man ser bort fra den aggressive start, hvor Andreas Bruus altså fik en stor chance efter under et minut. I stedet kom gæsterne bedre med i kampen, men heller ikke de hvidklædte tjekker var farlige foran kassen.

Generelt var første halvleg præget af at være en forholdsvis chancefattig affære. Tættest på en scoring kom svenske Simon Hedlund, da han brød godt igennem, men inden han overhovedet fik afsluttet ordentligt, blev forsøget blokeret, og det blev aldrig for alvor en trussel for gæsterne.

Publikum gjorde dog, hvad de kunne ude på lægterne for at holde dampen oppe hos Brøndby-spillerne, og det var da heller ikke vilje i duellerne, som de blågule drenge fra Vestegnen manglede i de første 45 minutter. Nej, det var tvært imod spillet, der slet ikke hang sammen for hjemmeholdet, og de havde svært ved at kreere de afgørende målchancer. Derfor var stillingen den samme, som da de to mandskaber gik på banen. 0-0 efter de første 45 minutter.

I begyndelsen af anden halvleg fortsatte kampen i samme spor. Ingen af holdene formåede rigtigt at komme frem til de afgørende målchancer. Gæsterne forsøgte at sætte sig mere på spillet, uden de for alvor fik åbnet op for hjemmeholdets defensiv, mens Brøndby hele tiden lå og lurede på farlige omstillinger, hvor især Simon Hedlund udgjorde en mindre trussel med sine dybdeløb.

Som anden halvleg skred frem begyndte Brøndby dog at være mere og mere på bolden, mens hjemmeholdet blev båret af publikummet, som aldrig før. Der lød store jubelbrøl fra tilskuerpladserne, hver eneste gang en spiller i den blågule trøje erobrede bolden. De danske værter var da også fint med i kampen, så man forstod godt publikums reaktioner. Måltavlen var til gengæld fortsat blank, da kampuret rundede en time.

Med lidt over et kvarter tilbage blev der stille på Brøndby Stadion i få sekunder, da gæsterne pludselig fik en stor kontramulighed, hvor tjekkerne rent faktisk var nærmest to mod to, men heldigvis for hjemmeholdet valgte den ene af Sparta Prag-spillerne at gå mod kassen selv i stedet for at spille sin holdkammerat fri inde foran målet. Afslutningen var også tynd, og så kunne Mads Hermansen nemt gribe bolden. Få minutter senere var gæsterne igen tæt på efter et hjørnespark, men igen stod Mads Hermansen på det helt rette sted. En flot kamp af den unge Brøndby-keeper.

Mere skete der ikke rigtigt i opgøret, og dermed sluttede opgøret med 0-0. Dagens store fidusbamse gik dog til de mange fans, som var mødt op på Brøndby Stadion torsdag aften. De gjorde nemlig oplevelsen på stadion større med en vild lydkulisse, for spillet på banen var aldrig nogensinde noget at råbe hurra for.

I gruppens anden kamp tog Lyon en 2-0-sejr på udebane over skotske Glasgow Rangers, og dermed topper franskmændene gruppe A i Europa League.

Brøndby
(3-5-2)
30Mads Hermansen
4Sigurd Rosted ↩75
5Andreas Maxsø (C)
18Kevin Tshiembe
17Andreas Bruus
19Morten Frendrup
22Josip Radošević
25Anis Ben Slimane ↩69
14Kevin Mensah ↩85
11Mikael Uhre ↩69
27Simon Hedlund ↩75
Bænk
16Thomas Mikkelsen
9Andrija Pavlović ↪75
24Marko Divković ↪69
31
2Jens Gammelby ↪85
3Henrik Heggheim
12Michael Lumb
8Mathias Greve
20Oskar Fallenius
23Christian Cappis ↪69
34Andreas Pyndt Andersen
42Tobias Børkeeiet ↪75
Sparta Praha
(4-3-3)
1Florin Niţă
28Tomáš Wiesner
3Ondrej Celustka
33Dávid Hancko
24Matěj Polidar ↩38
6Filip Souček
8David Pavelka (C)
16Michal Sáček ↩90
21Jakub Pešek
20Adam Hložek
22Lukáš Haraslín ↩64
Bænk
29Milan Heča
40František Kotek
14Vaclav Drchal ↪90
4Adam Gabriel
19Lukás Štetina
27Filip Panak
32Andreas Vindheim ↪38
41Martin Vitík
7David Moberg-Karlsson ↪64
10Bořek Dočkal
11Martin Minchev
36Adam Karabec

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik