Fodbold nyheder

Millioner i vente:
Så meget kan Brøndby og FCM tjene

Af Niels Nedergaard

Både Brøndby og FC Midtjylland har udsigt til at få en god sum penge ned i klubkassen for deres deltagelse i Europa League, men hvor meget kan begge klubber i princippet komme til at tjene?

Article image

For første gang i historien har Danmark fire hold med i de europæiske klubturneringer. To af klubberne, der er en del af det fornemme selskab, er Brøndby og FC Midtjylland, som begge skal forsøge at levere store meritter i Europa Leagues gruppespil – og det er ikke småpenge, som er på spil.

Således skriver TV2 Sport, at en sejr i gruppespillet vil udløse 4,7 millioner kroner, mens et uafgjort resultat vil medføre 1,6 kroner i klubkassen. Et nederlag vil til gengæld ikke give en eneste krone ud over billetindtægter, som der også forventes at kunne give lidt profit.

Endnu bedre ser det ud, hvis man kigger på, hvad de to danske klubber potentielt kan tjene på deres placering i gruppen.

Her vil en førsteplads give 8,2 millioner kroner, mens en andenplads vil give det halve, 4,1 millioner kroner. Den ærgerlige tredjeplads, som ikke giver videre adgang til Europa Leagues knockoutfase vil indbringe 3,7 millioner kroner.

Opgør man regnestykket vil både Brøndby og FC Midtjylland alene på gruppespillet kunne komme til at tjene 36,4 millioner kroner. Det kræver dog også, at klubberne får maksimumpoint og gør rent bord, hvilket nok lyder mere som sød musik end realistisk.
I forvejen har Brøndby og FC Midtjylland allerede tjent 27 millioner kroner på at sikre sig deltagelsen i Europa Leagues gruppespil.

Så der er altså mere end blot de tre point på spil, når FC Midtjylland og Brøndby senere torsdag skal i aktion i Europa League. FCM tager på hjemmebane imod bulgarske Ludogorets, hvor der er kampstart klokken 18.45 på MCH Arena.

Brøndby har også fortet klar, når Sparta Prag kommer på besøg på Brøndby Stadion. Her er der kampstart klokken 21.00. Begge opgør kan følges på TV2 Sports kanaler eller på TV2 Play.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik