Fodbold nyheder

Ti kampe mere til Coutinho kan koste Barca 150 mio. kroner

Af Stefan Lindahl

Philippe Coutinho blev købt dyrt af FC Barcelona, og spiller brasilianeren ti kampe mere for den spanske klub kommer det til at koste Barca endnu mere.

Article image
Ritzau-Scanpix

1,03 mia. kroner kostede brasilianske Philippe Coutinho FC Barcelona, da den spanske storklub hentede ham i Liverpool i januar 2018. En klausul i købsaftalen betyder dog, at FC Barcelona på ny kan blive tvunget til at tage pengepungen op.


I aftalen mellem de to klubber står der ifølge det spanske medie Sport, at FC Barcelona skal sende yderligere 150 mio. kroner til Liverpool, hvis Coutinho runder 100 førsteholdskampe for Barca. Et antal kampe, som Coutinho kun er ti kampe fra at runde.

FC Barcelonas præsident Joan Laporta meddelte i medio august på et pressemøde, at klubbens gæld var på 10,3 mia. kroner. Derfor vil den ekstra betaling til Liverpool blot være endnu en økonomisk bekymring for den trængte La Liga-klub.

Hvis Coutinho runder de 100 kampe, og Barca sender de ekstra penge til Liverpool, er det ikke første gang, at den spanske klub skal betale en ekstra-regning. Da Coutinho i 2020 vandt Champions League med Bayern München, som han var udlejet til fra Barcelona, blev Barcelona tvunget til at sende 38 mio. kroner til Premier League-klubben. I købsaftalen lød det, at hvis Coutinho vandt Champions League i sin tid som Barca-spiller, skulle det beløb betales.

Selv om Coutinho vandt turneringen med Bayern München, så var han stadig ejet af Barca. I den sæson sendte Bayern og Coutinho Barcelona ud af turneringen i kvartfinalen med en knusende 8-2-sejr. Coutinho blev skiftet ind i den kamp, og scorede to mål. Derudover assisterede han ved yderligere en scoring.

I sommerens transfervindue forsøgte FC Barcelona at komme af med Coutinho, men det lykkedes ikke for La Liga-klubben. I indeværende sæson har Coutinho stadig ikke spillet for Barcelona i den spanske liga.

Mere om Philippe Coutinho

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik