Fodbold nyheder

Kontraktforvirring i Barcelona:
Ansu Fati kan skifte tidligere end forventet

Af Philip Dar

FC Barcelona og Ansu Fatis agent kan ikke blive enige om Fatis kontraktlængde.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den spanske teenagesensation Ansu Fati har netop overtaget trøjenummer 10 i FC Barcelona. Et trøjenummer som sætter den unge kantspiller under stort pres, da trøjenummeret er blevet båret af den argentinske superstjerne Lionel Messi i de sidste 13 år.

Forventningerne til Ansu Fati er derfor store i den catalanske storklub, men det lader ikke til, at det er helt klart hvor længe Fatis kontrakt med FC Barcelona løber. Klubben mener, at Fati er på kontrakt indtil 2024, mens Fatis agent mener, at kontrakten allerede udløber til næste sommer, hvilket vil give Fati mulighed for at forhandle med en anden klub til vinter.

Uenigheden er opstået i spørgsmålet om hvorvidt Fati var ungdomsspiller, da kontrakten blev indgået. Ungdomsspillere (spillere under 18 red.) må nemlig ikke skrive under på mere end tre år, når der indgås en professionel kontrakt. Dette betyder, at Fati, ifølge hans agent, kun har underskrevet en treårig kontrakt i 2019, og kontrakten derfor udløber i 2022.

En ny kontrakt er dog ikke udelukket, men FC Barcelonas økonomiske problemer lader til at blive en hæmsko for en ny aftale, da Fati angiveligt ønsker en større økonomisk pakke end FC Barcelona kan tilbyde. Derfor ser et skifte altså mere sandsynligt ud for Ansu Fati.

Flere klubber har vist interesse i det spanske stjernefrø. Blandt de mere seriøse bejlere, er engelske Manchester United. Den engelske storklub har haft Fati i kikkerten i flere år efterhånden, men uden at have kommet med et officielt bud. FC Barcelonas præsident, Joan Laporta, bekræfter det `manglende` bud.

- Det fremgik i engelske aviser, at en engelsk klub ville komme med et bud. Det bud kom dog aldrig, siger Laporta ifølge den spanske radiostation Cadena Ser.

Mere om Ansu Fati

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik