Fodbold nyheder

I fodsporene på Håland: Endnu et RB Salzburg-wonderkid eftertragtet

Af Philip Sinkbæk Jensen

RB Salzburg har fået til ry at danne og levere verdensklassespillere til storklubber omkring i Europa. Nu er endnu et talent slået igennem i klubben, som Liverpool, Bayern München og FC Barcelona alle slås om.

Article image
Ritzau-Scanpix

Erling Håland, Sadio Mané, Patson Daka, Dominik Szoboszlai, Naby Keita, Takumi Minamino og man kunne nævne flere profiler i flæng…


Alle disse lovende ungdomsspillere har været forbi RB Salzburgs træningsbaner, slået igennem i klubben på den internationale scene for derefter at blive eftertragtede og senere verdensstjerner i sine respektive klubber.

Endnu en profil blomstrer i klubben, og denne gang er det den blot 19-årige nigeriansk-tyske angrebspiller, Karim Adeyemi, der har spillet sig til opmærksomhed hos de helt store klubber.

Ifølge tyske Bild, så er Adeyemi en af de mest lovende angrebstalenter i verden, hvilket interrese fra Liverpool, Bayern München og FC Barcelona beretter om.

Adeyemi scorede blot syv mål i sidste sæson, men er kommet sprudlende fra start i indeværende sæson med seks mål i seks kampe. Derudover fik den 19-årige angriber sin debut for det tyske A-landshold for få dage siden, da han sidst i opgøret mod Armenien blev skiftet ind og scorede i overtiden til 5-0.

Karim Adeyemi skiftede fra München-klubben, Unterhaching, i den tyske tredjeliga for 22 millioner kroner, og har nu en markedsværdi på 150 millioner kroner. Derfor er det sandsynligt, at storklubberne kommer til at presse prisen op på Adeyemi i kampen om underskriften.


RB Salzburg-skiftet var ikke en tilfældighed for Adeyemi, der har fortid i Bayern Münchens ungdomssystem. Ifølge Unterhaching-præsidenten, Manfred Schwabl, så var der bud fra Chelsea allerede, da han var 16 år gammel, men valgte anderledes:

- Skiftet til Salzburg var helt perfekt, fordi at det ikke er langt fra hans hjem i München. Tætheden til familien er meget vigtig. Han har nogle gode og stabile omgivelser., fortæller Schwabl, der afslutningsvis forsikrer, at Salzburg er et godt sted for talenter som ham, da klubben ikke sætter barrierer op for interesse og muligheder i den store fodboldverden.

Karim Adeyemi har i RB Salzburg scoret 17 mål og kreeret 16 assists i 59 kampe, og er på kontrakt til 2024.


Mere om Karim Adeyemi

Mere om Salzburg

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik