Fodbold nyheder

Bakayoko har besluttet sig - vil tilbage til Serie A-klub

Af Stefan Lindahl

Tiemoué Bakayoko vil gerne tilbage til AC Milan, og hans repræsentanter er blevet enige med klubben om en aftale.

Article image
Ritzau-Scanpix

Chelsea-spilleren Tiemoué Bakayoko er endnu engang på vej væk fra London-klubben på et lån. Denne gang ser det dog ud til at være et skifte tilbage til en tidligere arbejdsgiver. Ifølge Corriere dello Sport så er det nemlig AC Milan, som ser ud til at løbe af med den franske midtbanespiller.


Det er ifølge mediet Bakayoko selv, som ønsker skiftet til Milano-klubben. Derfor har spillerens repræsentanter og Milan også allerede styr på den personlige del af aftalen, hvorfor Milano-klubben kun mangler at blive enige med Chelsea om skiftet. Andre klubber har angiveligt også bejlet til franskmanden, men hans valg er et skifte til Milan.

Milan håber at kunne sikre sig 27-årige Bakayoko på et lån med en købsoption. Det håb er blevet forstærket, da Chelsea har forlænget kontrakten med Bakayoko frem til sommeren 2023. Den tidligere aftale stod til at løbe ud i sommeren 2022, hvorfor Chelsea med et udlån ville risikere at miste den franske midtbanespiller gratis næste sommer. Det har Chelsea med forlængelsen garderet sig imod. Nu kan Milan låne Bakayoko i en sæson, og derefter aktivere en eventuel købsoption.

Blev aldrig en succes i Chelsea
Bakayoko skiftede til Chelsea i sommeren 2017 fra AS Monaco for 300 mio. kroner, efter en sæson hvor han og monegaskerne nåede semifinalen i Champions League og vandt den franske Ligue 1. I franskmandens første Premier League-sæson blev det til i alt 43 kampe for Chelsea.

Siden Chelsea tabte 0-3 til Newcastle United i Premier Leagues 38.-spillerunde i foråret 2018, har Bakayoko ikke spillet en Premier League-kamp for London-klubben. Først blev Bakayoko udlånt til AC Milan med Gennaro Gattuso på trænerbænken. Samme Gattuso hentede midtbanespilleren tilbage til Serie A i sidste sæson, da han fik trænerjobbet i Napoli. I mellem de to succesfulde ophold i Serie A tilbragte Bakayoko en sæson hos klubben, som solgte ham til Chelsea, nemlig Monaco.

Selvom Bakayoko kun har været udlånt til Milan og Napoli, så nåede midtbanespilleren på en enkelt sæson hos Napoli flere kampe, end han har spillet for Chelsea, der har ejet ham i fire år. For Milan har Bakayoko allerede spillet 42 kampe, hvilket er en færre end for London-klubben.

Mere om Tiemoué Bakayoko

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik