Fodbold nyheder

Atalanta-profil vil til Inter

Af Stefan Lindahl

Atalanta-angriberen Duvan Zapata drømmer om at skifte til Inter denne sommer. Timingen for ønsket kan dog bremse det mulige skifte.

Article image
Ritzau-Scanpix

Duvan Zapata har de seneste tre sæsoner banket mål ind på samlebånd for Atalanta i Serie A. Ifølge SportItalia er det dog ikke givet, at det kommer til at fortsætte i den kommende sæson. Zapata ønsker nemlig angiveligt et skifte til Inter.


Efter sigende er Inter klar til at betale 225 mio. kroner for den colombianske målmager, som kan være Milano-klubbens Romelu Lukaku-erstatning. Atalantas træner Gian Piero Gasperini vil dog ikke miste sin angriber. Angiveligt er Atalantas ledelse heller ikke med på idéen om at lade en af klubbens største profiler skifte væk så sent i transfervinduet.

30-årige Zapata har i 130 Atalanta-kampe scoret 66 mål og leveret 31 assist. Colombianeren har været i Bergamo-klubben siden sommeren 2018, hvor han blev lejet i to sæsoner af Sampdoria. Først sidste sommer købte Atalanta ham for et samlet beløb på 199 mio. kroner.

Netop timingen i transferen kan ødelægge mulighederne for skiftet for Zapata. Før Lukaku skiftede Inter ud med Chelsea, var der stærke rygter om en transferrokade mellem Inter, Atalanta og Chelsea. Den rokade skulle sende Lukaku til Chelsea, Zapata til Inter og Chelsea-angriberen Tammy Abraham til Atalanta. Med sidstnævntes nært forestående skifte til Roma står Atalanta nu uden den angriber, som de udså sig som Zapatas erstatning.

Hvor langt Inter er villige til at gå for Zapata på nuværende tidspunkt er også et stort spørgsmål. I slutningen af sidste uge blev Roma-angriberen Edin Dzeko præsenteret som ny mand i Milano-klubben.

Derudover kigger Inter også på både Lorenzo Insigne, som har kontraktudløb næste sommer i Napoli, og som i indeværende transfervindue vil koste milaneserne 225 mio. kroner, samt Lazio-profilen Joaquin Correa, som Inters nye træner Simone Inzaghi havde under vingerne i den italienske hovedstadsklub, og argentineren er efter sigende Inzaghi fokus. Også Correa vil koste Inter 225 mio. kroner.


En ting er dog helt sikkert. Selv om Inter har solgt Lukaku og Achraf Hakimi for sammenlagt 1,4 mia. kroner til henholdsvis Chelsea og Paris Saint-Germain, så kan klubben grundet den økonomiske forfatning, som coronavirus-pandemien har efterladt Milano-klubben i ikke hente alle tre spillere.

Mere om Duván Zapata

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik