Fodbold nyheder

- Det her dinosaurværk døde, da Felix Magath stoppede

Af Torsten Brix

Fodboldekspert raser imod kontroversiel Esbjerg-træner…

Article image

- De mener, at jeg har straffet spillere. Men jeg har ikke straffet nogen spillere. Jeg er en hård træner, og den stil kan man diskutere. For hvad er en hård træner? Jeg var fuldstændig uforberedt. Ingen fortalte mig noget. Spillerforeningen kunne have inviteret mig med til mødet. De sagde bare, jeg var skyldig. Jeg har motiveret mine spillere. Det er der mange, der gør. Jeg betegner det ikke som et slag. Men jeg klapper heller ikke mine spillere på skulderen længere, så tak for det.

Sådan har Esbjerg-træner Peter Hyballa tidligere sagt til Ekstra Bladet efter det kom frem, at der foregik nogle underlig ting omkring Esbjergs 1. divisionshold. Blandt andet er profilerne Jakob Ankersen, Kevin Conboy og Yuri Yakovenko blevet suspenderet fra førsteholdet. Derudover skulle han have vridet brystvorterne rundt på en af spillerne med ordene 'du har større bryster end min kæreste'. Om udviklingen siger fodboldeksperten Poul Hansen til Tipsbladet:

- Det er fuldstændig vanvittigt, og han bliver jo bare ved. Jeg troede, at den her kadaverdisciplin og det her dinosaurværk døde, da Felix Magath stoppede. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det kunne være her mere. For mig at se er han rablende vanvittig.

- Han kan aldrig samle det hold her. Det er håbløst, og han har fuldstændig brændt sine broer. Du kan aldrig nogensinde rette op på det. Så skal du lægge dig helt fladt ned, og det er hans eneste mulighed. Men det gør han jo ikke, for så har han heller ikke nogen autoritet. Der er en høj fodboldfaglighed i trænerjobs, men det handler lige så meget om de ledelsesmæssige kompetencer. Derfor er han ikke nogen god træner. Han er så svag på de punkter, at det vil undre mig, hvis hans tanker om 'gegenpressing' vil virke. Få dem til at løbe ekstra meter med trusler og frygt? Det er helt håbløst.

Mere om Esbjerg

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik