FC Midtjylland
J. Brumado (28)
Daniel Jensen

Brumado skaffede Bo Henriksen den første sejr

FC Midtjylland skulle i dag forsøge at rejse sig ovenpå nederlaget til OB, da de tørnede sammen med AaB.
AaB hentede et fortjent point i Parken, imens FC Midtjylland storskuffede, da de på hjemmebane tabte til OB. AaB skulle derfor forsøge at bygge videre på den flotte start, og FC Midtjylland skulle tilbage på sporet, da Aalborg Portland Park i dag lagde græstæppe til starten på runde to i Superligaen.

Det var gæsterne, der kom bedst fra start, og efter ti minutter burde Júnior Brumado også have bragt midtjyderne foran. Den brasilianske angriber modtog bolden i feltet og fik skabt god plads til sig selv. Han forsøgte at lægge bolden over i det lange hjørne, men han måtte først se stolpen afvise hans forsøg og derefter Jacob Rinne slå bolden væk på stregen.

Fire minutter senere troede gæsterne, at de var kommet foran efter et hjørnespark. Bolden blev slået til bagerste stolpe, og den duel vandt Erik Sviatchenko og headede bolden tilbage ind i det lille felt. Her stod Mikael Andersson rigtig placeret, og så var det intet problem for islændingen at bringe FCM foran med 1-0. VAR tjekkede det dog igennem, og de fandt en korrekt offside i situationen.

Lige før kampen rundede den halve time kom målet så, og det var gæsterne, der fortjent bragte sig foran. Paulinho tog en fantastisk tur ned ad venstresiden, og med et fladt indlæg fandt han Brumado, der lige havde fundet sig lidt plads tæt under mål. Angriberen sparkede til bolden første gang, og ved hjælp af indersiden af stolpen bragte han FCM foran med 1-0.

AaB havde ikke det store at byde ind med i løbet af de første 45 minutter, og FCM gik derfor fortjent til pausen med en føring i bagagen.

Hjemmeholdet skulle ud og jagte efter pausen, men det var stadigvæk FCM, der kom frem til alle chancerne. Bare ti minutter inde i anden halvleg havde gæsterne haft flere forsøg, der på en god dag havde udbygget føringen.

Et kvarter før tid kom AaB frem til deres første reelle chance. Jonas Lössl kom skævt ud til en bold, og så faldt den ned til Tim Prica. Det var en spids vinkel, og svenskeren kunne ikke rigtig få kontrol over bolden, så Lössl nåede tilbage på stregen, og Prica sparkede bolden i sidenettet.

FC Midtjylland havde kampen fuldstændig under kontrol og blev sjældent sat under pres. I overtiden fik indskiftede Awer Mabil en gylden mulighed for at gøre det til 2-0, da Anders Dreyer spillede ham fri i en omstilling. Rinne kom dog hurtigt ud af sit mål og tog sig af afslutningen.

Kampen sluttede derfor 1-0 til FC Midtjylland.