Celtic - FC Midtjylland

Europa: Champions League
Celtic L. Abada (39), N. Bitton (44)
Celtic ParkFuld tid1-1
FC Midtjylland A. Dreyer (56), Evander (66)
LineupReferat

Evander sikrede FCM et godt udgangspunkt i Champions League-kvalifikationen

Af Daniel Jensen

FC Midtjylland tog i dag hul på deres europæiske kvalifikation, da de mødte Celtic i Glasgow.

Article image
Ritzau-Scanpix

FC Midtjylland fik ikke den start på sæson, som de havde ønsket sig, da de skuffende tabte med 2-1 til OB på hjemmebane, men i dag skulle de forsøge at rejse sig igen, da de mødte Celtic i Champions League-kvalifikationen.

Kampen startede ud med en masse fysik og dueller, og det første kvarter blev præget af hovedskader til Celtics Nir Britton og FC Midtjyllands Raphael Onyedika, der tog flere minutter om at blive behandlet.

Der skulle gå yderligere ti minutter, før kampens første chance skulle falde. Skotterne kørte en hurtig omstilling, og bolden endte til sidst for fødderne af den skarpe angriber Odsonne Edouard, men heldigvis for danskerne sendte han sin hårde afslutning over mål.

Ti minutter senere var det så centimeter fra at gå galt for danskerne, da et indlæg fik lov til at passere igennem det midtjyske felt. Ved bagerste stolpe kom Ryan Christie først på bolden, men han måtte se sin afslutning blive afvist af stolpen.

Et par minutter senere gik den så ikke længere for FC Midtjylland. Christie sendte en god afslutning afsted, som Jonas Lössl fik reddet, men returen røg midt ud i feltet, hvor Liel Abada kom hurtigst på bolden og bragte hjemmeholdet foran med 1-0.

Få minutter før halvleg skulle danskerne dog få en livline. Anders Dreyer blev sendt afsted i dybden, og faldt til jorden efter en duel med Britton i hjemmeholdets felt. Dommerens fløjte forblev tavs, men Britton konfronterede Dreyer og endte med at stikke en finger i hovedet på danskeren. Det blev takseret til et gult kort, og da midtstopperen havde en advarsel i forvejen, blev han sendt tidligt i bad.

Det var også det sidste der skete i første halvleg, og Celtic gik derfor til pause med en føring, men en mand i undertal.

11 mod 10 skulle midtjyderne ud og jagte, men ti minutter inde blev Dreyer også sendt tidligt i bad. Danskeren gik til jorden på kanten af feltet og rejse sig hurtigt op, men dommeren vurderede, at det var film og gav ham et gult kort. Kantspilleren havde en advarsel i forvejen, og derfor blev det vekslet til en udvisning.

Det gav liv til hjemmeholdet igen og blot et minut senere stod træværket igen i vejen for en scoring. Callum McGregor tog chancen på kanten af feltet, men hans afslutning pralede af på overliggeren.

Efter en times tid skulle FC Midtjylland komme frem til deres første rigtige chance, da Evander fik spillet en et-to på kanten af skotternes felt med Brumado. Brasilianeren sendte en hård afslutning afsted mod det ene målhjørne, men bolden gik en meters penge forbi den ene stolpe.

Fem minutter senere skulle udligningen dog falde efter et fantastisk frispark fra Evander. Ikke langt fra mållinjen i venstreside tog midtbanespilleren chancen og sparkede direkte på mål. Afslutningen tog indersiden af stolpen i det lange hjørne og så stod der 1-1 på Celtic Park.

Celtic jagtede sejren mest, men ingen af holdene fik for alvor spillet sig frem til de store chancer efter udligningen. Derfor kunne FC Midtjylland tage et 1-1-resultat med hjem Danmark, hvor returopgøret bliver spillet næste onsdag.

Celtic
(4-3-3)
1Vasileios Barkas
56Anthony Ralston
57Stephen Welsh
6Nir Bitton
3Greg Taylor
14David Turnbull ↩78
12Ismaila Soro
42Callum McGregor (C)
11Liel Abada ↩45
22Odsonne Édouard ↩77
17Ryan Christie
Bænk
29Scott Bain
65Conor Hazard
9Leigh Griffiths
10Albian Ajeti ↪77
23Boli Bolingoli Mbombo
26Osaze Urhoghide
54
18Tom Rogić ↪78
30Liam Shaw
47Dane Murray ↪45
49James Forrest
52Ewan Henderson
FC Midtjylland
(4-3-3)
1Jonas Lössl
14Henrik Dalsgaard
28Erik Sviatchenko (C)
5Daniel Høegh
29Paulinho ↩88
34Mikael Anderson ↩72
10Evander da Silva Ferreira
37Raphael Onyedika Nwadike ↩82
36Anders Dreyer
74José Brumado ↩87
7Pione Sisto
Bænk
16Elias Rafn Olafsson
30Jared Thompson
48Mads Kristian Hansen ↪87
53Victor Stange Lind
2Dion Cools
6Joel Andersson ↪88
20Rasmus Nicolaisen
44Nikolas Dyhr
11Awer Mabil ↪72
39Victor Torp Overgaard
43Nicolas Madsen ↪82
54Oscar Fraulo

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik