Fodbold nyheder

DBU har ikke hørt fra UEFA efter kontroversiel situation

Af Niels Nedergaard

DBU har endnu ikke hørt fra UEFA, efter episoden i Baku lørdag aften, hvor en dansk fan fik stjålet et regnbuestribet flag på tribunen af vagterne på stadion. Det fortæller DBU til B.T.

Article image

Da Danmark mødte Tjekkiet i Baku, udspillede der sig lidt af et drama på tribunen, hvor en dansk landsholdsfan fik konfiskeret et regnbuestribet flag, der symboliserede en sympati for homofobi-bevægelsen.

Det fik vagterne på stadion til at reagere voldsomt ved at omringe den danske fan omgående og efterfølgende beslaglagde de flaget. Ifølge UEFA handlede det om, at den danske fan havde været stærkt beruset og havde reageret voldsomt over for vagterne.

Det postulat var DBU dog ikke enige i, og efterfølgende fra den kommercielle direktør i DBU, Ronnie Hansen, ude og fortælle åbent på Twitter, at forbundet ikke havde oplevet den danske fan som aggressiv, som UEFA ellers påstod det.

Efterfølgende har DBU dog ingenting hørt fra UEFA, selvom de har henvendt sig til det europæiske fodboldforbund for at få en yderligere forklaring.

- UEFA har ikke inddraget os, så vidt jeg ved. Og det ville jeg vide, hvis de havde. Vi kan ikke genkende billedet af, at han skulle have været meget fuld. Og hvis han var det, så kunne man jo have smidt ham ud. Det er der klare regler om. Så jeg forstår ikke, hvorfor de tager hans flag, siger DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer, til B.T.

Den danske fan der var tale om, er Kristoffer Føns, og DBU har af flere omgange udtrykt deres sympati for den danske fan, og gør det igen over for B.T. Jakob Høyer understreger dog, at DBU også respekterer, at UEFA er i gang med en undersøgelse af sagen.

- Det er problematisk, at man ikke kan fremvise et regnbueflag på stadion. UEFA har sagt, de vil undersøge sagen, og det bakker vi op om, siger kommunikationschefen til B.T.

Danmark endte i øvrigt med at besejre Tjekkiet med 2-1 i kvartfinalen, som de fleste danskere nok allerede ved. Dermed venter der landsholdet en stor kamp, når de på onsdag brager sammen med England på Wembley.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik