Kroatien - Tjekkiet

Europa: EM
Kroatien I. Perišić (47)
Hampden ParkFuld tid1-1Tilskuere: 5.807
Tjekkiet P. Schick (Str. 37)
LineupReferatVideo

Tjekkiet og Kroatien i fortjent deler

Af Daniel Jensen

Kroatien tabte åbningskampen mod England, så der var pres på sølvvinderne fra VM, da de mødte Tjekkiet, der åbnede turneringen med en sejr over Skotland.

Article image

Presset var på Kroatien inden dagens kamp mod Tjekkiet i gruppe D. Der skulle point på kontoen, hvis Kroatien stadigvæk skulle have muligheden for at slutte på andenpladsen i gruppen. Tjekkiet kom dog godt fra land i deres åbningskamp mod Skotland, og især Patrik Schick stjal overskrifterne med to mål i sejren.

Tjekkerne kom ud og satte sig på kampen, og efter lidt over et kvarter var det lige ved at give pote. Bolden blev slået fladt ind i det kroatiske felt, og her stod Schick helt fri. Angriberen havde dog ikke samme skarphed som i kampen mod Skotland, og han forspildte den gode mulighed ved fuldstændig at kikse sin afslutning.

Kroatien kunne også bide fra sig, og efter 20 minutter fik Ivan Perisic en stor mulighed for at bringe sit hold foran. Inter-spilleren endte med at stå helt fri i feltet efter en smart hjørnesparkskombination, men Tomas Vaclik tog sig sikkert af den svage afslutning i det tjekkiske mål.

Efter en halv time skulle kampen dog blive ramt af noget dramatik. Dejan Lovren placerede en albue i hovedet på Schick efter en hovedstødsduel i feltet. Den tjekkiske angriber gik til jorden med ansigtet fuld af blod, men dommerens fløjte forblev tavs. Han fik dog en melding fra VAR, og efter et kig på skærmen blev der peget på pletten.

Straffesparket skulle Schick selv tage sig af, og han sparkede den sikkert ind og scorede sit tredje mål i denne turnering. Dominik Livakovic gik til den forkerte side, og så var Tjekkiet fortjent foran med 1-0. Ante Rebic fik muligheden for at svare igen med den samme, da han blev sendt fri igennem i feltet, men han sparkede langt forbi mål.

Tjekkiet gik derfor til pause med en føring i baggagen.

Kroaterne skulle ud og jagte efter pause, og der skulle kun gå to minutter, før udligning var en realitet. Perisic blev sendt i dybden i venstreside, og herfra gjorde han selv arbejdet færdigt. Inter-spilleren kom ind i feltet, tog et træk ind i banen, og sparkede på smukvis bolden over i det lange hjørne uden chance for Vaclik i målet, og så stod der 1-1.

Kampen begyndte at bølge frem og tilbage, da begge hold jagtede føringsmålet. 20 minutter før tid var kroaterne igen tæt på at score, da Perisic fik lagt bolden godt af til indskiftede Nikola Vlasic i feltet, men kantspilleren måtte se sin afslutning gå tæt forbi den ene stolpe.

Begge hold spillede sig frem til nogle sporadiske afslutninger uden den store kvalitet i takt med, at gassen gik lidt af ballonen. Derfor faldt der heller ikke flere mål, og kampen sluttede 1-1. Tjekkiet topper derfor gruppe D, og de har et point ned til England, der møder Skotland senere i aften.

Kroatien
(4-2-3-1)
1Dominik Livaković
2Šime Vrsaljko
6Dejan Lovren
21Domagoj Vida
25Joško Gvardiol
10Luka Modrić (C)
8Mateo Kovačić ↩87
4Ivan Perišić
9Andrej Kramarić ↩62
7Josip Brekalo ↩46
17Ante Rebić ↩46
Bænk
12Lovre Kalinić
23Simon Sluga
18Mislav Oršić
20Bruno Petković ↪46
5Duje Ćaleta-Car
22Josip Juranović
24Domagoj Bradarić
11Marcelo Brozović ↪87
13Nikola Vlašić ↪62
15Mario Pašalić
19Milan Badelj
26Luka Ivanušec ↪46
Tjekkiet
(4-2-3-1)
1Tomáš Vaclík
5Vladimír Coufal
3Ondrej Celustka
6Tomáš Kalas
18Jan Bořil
9Tomáš Holeš ↩63
15Tomáš Souček
12Lukáš Masopust ↩63
8Vladimír Darida (C) ↩87
14Jakub Jankto ↩74
10Patrik Schick ↩74
Bænk
16Aleš Mandous
23Tomáš Koubek
11Michael Krmenčík ↪74
19Adam Hložek ↪63
20Matěj Vydra
24Tomáš Pekhart
2Pavel Kadeřábek
4Jakub Brabec
17David Zima
21Alex Král ↪63
7Antonín Barák ↪87
13Petr Ševčík ↪74

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik