Fodbold nyheder

Lunken EM-feber i København

Af Torsten Brix

Kommer der nok et mirakel? Indkast.dk tog på jagt i København for at finde EM-stemningen, som forsvandt så pludseligt, men som også kan vende ligeså hurtigt tilbage…

Article image

Kampen i Parken var set frem til meget længe, og indtil der var spillet 42 minutter og 11 sekunder lignede det en mulig tiltrængt folkefest. En fest hvor de danske spillere lige pludselig viste stor medmenneskelighed og som en flok store kammerater samt nogle rigtige mandfolk, men kampen skulle aldrig have været færdigspillet – en time efter hændelsen. Man kan måske også passende spørge… hvis ikke en hændelse som denne skal aflyse en kamp for at spille den senere, hvad skal der så til for at dette kan ske?

Sådan skrev Indkast.dk i artiklen - Ikke en magisk aften- men et mareridt… som aldrig skulle have været færdigspillet - kort tid efter EM-dramaet sluttede i lørdagens kamp i Parken, hvor Christian Eriksen faldt livløs om i græsset.

Først fik Indkast.dk kritik for at vores mening om, at kampen aldrig skulle være færdigspillet lørdag aften, men som søndagen skred frem synes flere og flere, at UEFA’s beslutning var grotesk – nok om det… Efter at have sundet sig – og i takt med, at der kom flere og flere gode udmeldinger om Christian Eriksens tilstand – tog Indkast.dk ”på jagt efter den gode EM-stemning” i København, men det var ikke let at finde.

For selvom der var rød/hvide-farver alle steder så er der en fodboldskygge over den danske hovedstad. For ligesom byen var fodbold-elektrisk, indtil der var spillet de føromtalte 42 minutter og 11 sekunder, er det helt modsat nu. Hos den store fodboldtrøje-butik Unisport på Strøget sælger de mange landsholdstrøjer, men det er med Eriksens tryk på ryggen, og mange møde op for at få trykt hovedpersonens navn på ryggen af en gammel trøje. Fokus er ikke på de spillere, der skal spille kampen imod Belgien, men på ”knægten fra Middelfart”. Disse kærlige tilkendegivelser er smukke, men giver blot et krystalklart billede af EM-stemningen i byen og resten af landet – i bedste fald – er lunken.

Den EM-stemning der er i København kommer fra andre fans end de danske, som på ”The Dubliner”, hvor Copenhagen Tartan Army, varmer op til den skotske kamp. De kiltklædte og meget tørstige skotter skaber lidt EM-stemning – ligesom der er til Copenhagen Euro, hvor stemningen stiger lidt blandt en flok FCK-fans, når deres tidligere svenske spillere gør det godt i kampen imod Spanien. Omkring de gigantiske storskærme er der hygge, så herboende spaniere og svenskere får lidt EM-stemning. Danskerne til kampen kan glæde sig og grine lidt af de brændte chancer som vores naboer og rivaler misbrugte, men henover København hænger der denne aften meget symptomatisk store grå skyer – som giver lidt regn i løbet af aftenen. For det hele er lidt trist… og det blev ændret i et splitsekund, da tv-billederne viste Christian Eriksens livsløse øjne.

Ligeså hurtigt som EM-stemningen forsvandt, kan brudstykker af dette dog komme tilbage. Det er egentligt ret simpelt for point imod Belgien kan skabe noget EM-hype igen i Danmark, men ligeså simpelt som det lyder – ligeså svært er det rent sportsligt.

For Belgien har ikke bare et unikt hold, men også en meget stærk landsholdstrup, der er betydelig stærkere end den danske, og desuden må den danske trup være ramt voldsomt på det mentale. Derudover må man ikke glemme, at Christian Eriksen var holdets offensive talisman, så på banen vil han også være voldsomt savnet.

Så Danmark skal håbe på et mindre mirakel… men med Eriksens tilbagevende til livet på græsset lørdag aften skete der måske et lille mirakel – måske kan der ske endnu et? Danmark har tidligere lavet masser af EM-mirakler, og vores land er verdenskendt for at skrive og skabe eventyr. I øvrigt kom H.C. Andersen fra Odense… hvor Christian Eriksen har fået store dele af sin fodboldopdragelse! Point imod Belgien kan skabe et lille EM-eventyr og dermed få EM-stemningen tilbage i den danske hovedstad…

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik