J. Pohjanpalo (60)
Daniel Jensen

Finland slog Danmark i Parken

Danmark og Findland tørnede her til aften sammen i Parken, da der blev taget hul på gruppe B.
Danmark kom godt fra start, og allerede efter fem minutter blev Lukáš Hrádecký testet i det finske mål. Jonas Wind tog chancen på kanten af feltet, men angriberens hård afslutning blev parreret til hjørne.

Danmark var i kontrol, og ti minutter senere måtte Hrádecký igen hive en god redning frem. Pierre-Emile Højbjerg var kommet med i feltet, men han måtte se sit hovedstød blive slået over overliggeren af den finske målmand. Et par minutter senere var det Christian Eriksens tur til at teste Hrádecký, men igen tog målmanden sig af afslutningen.

Teemu Pukki var lige ved at slippe alene igen, da Simon Kjær fuldstændig mistimede sin indgreb, men den danske kaptajn fik gjort skaden god igen ved at løbe Pukki op og erobre bolden.

Da første halvleg nærmede sig sin slutning, faldt Christian Eriksen om på banen. Han modtog behandling på banen, og blev sidenhen kørt på Rigshospitalet. Det er blevet bekræftet, at Eriksen har det godt. Kampen blev dog midlertidig suspenderet, og senere genoptaget.

De manglende minutter af første halvleg blev færdigspillet, og det blev efterfulgt af en lille pause på fem minutter, inden anden halvleg blev genoptaget.

Danmark havde meget svært ved at spille sig til chancer imod en velspillende og kompakt finsk defensiv, og efter en times spil kom Finland foran på deres første afslutning. Jere Uronen slog et godt indlæg ind i boksen, og her kom Joel Pohjanpalo foran en uopmærksom Joakim Mæhle. Fra tæt hold kunne Kasper Schmeichel ikke holde bolden ude af nettet, og så var EM-debutanterne foran med 1-0.

Nu var der pres på Danmark, men 18 minutter før tid fik Danmark en gylden mulighed for at udligne. Yussuf Poulsen blev nedlagt i feltet af Paulus Arajuuri, og så blev der peget på pletten. Det skulle Højbjerg tage sig, men han sendte en svag afslutning til højre, som Hrádecký tog sig af uden problemer.

Danmark spillede og spillede, men kom ikke frem til noget. Finland topper derfor gruppe B, efter debutsejren på 1-0.