Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
0 - 1
(0 - 1)
Manchester C
Chelsea
K. Havertz (42)
Rasmus Padkjær

Optakt: Manchester City - Chelsea

Indkast.dk varmer op til Champions League-finalen mellem Manchester City og Chelsea.
Kommentar:
Den sidste kamp i dette års udgave af Champions League byder på et rent engelsk opgør mellem Manchester City og Chelsea. Endnu en ren engelsk finale i Champions League på bare tre år. I dette års finale har vi to hold, som begge er sultne efter det eftertragtede trofæ med de store ører. Manchester City har muligheden for at vinde Champions League for første gang i klubbens historie, mens Chelsea med en sejr, kan spille sig tilbage i den absolutte top af Europæisk fodbold. Begge hold har haft en forrygende defensiv i denne sæson, hvor det er de to hold, der har haft den bedste defensive rekord i Premier League i sæsonen, mens Manchester City som altid også har haft sprudlende offensiv. Så det bliver spændende at se, om Manchester Citys farlige offensiv kan nedbryde Chelseas solide defensiv, når de to hold tørner sammen på det neutrale stadion i Porto, Estadio de Dragao.

Manchester City har haft en forrygende sæson, hvor de overlegent har vundet Premier League med hele 12 point ned til Manchester United på andenpladsen. Det skyldes blandt andet deres bundsolide defensiv, hvor de kun har lukket 32 mål ind i 38 kampe i Premier League i denne sæson, hvilket giver et snit på 0,84 mål indkasseret pr. kamp. Det er den bedste defensive statistik i ligaen, men “The Citizens” står også for den bedste offensive statistik i ligaen i denne sæson med hele 83 mål i 38 kampe. Derudover vandt Manchester City Carabaro Cuppen og nåede frem til semifinalen i Fa Cuppen i denne sæson, hvor de dog blev slået ud af netop Chelsea. De må hungre efter revanche i aftenens finale, hvor de samtidig har mulighed for at hive “the triple” hjem. Manchester City har aldrig vundet Champions League før i klubbens historie, så de må være helt opsatte på, at det skal være i år. De har heller aldrig haft en større mulighed, da det er klubbens allerførste Champions League-finale der venter. Indtil videre er de gået ubesejret igennem turneringen i år, hvor de har slået hold som Paris SG, Borussia Dortmund og Borussia Mönchengladbach ud. Alt i alt går de lyseblå ind til finalen i en god form, hvor de vil gøre alt for at hente deres første Champions League-trofæ hjem.

Chelsea er blevet genrejst efter tilkomsten af Thomas Tuchel. Efter fyringen af Chelsea-legenden Frank Lampard i Januar er tyske Thomas Tuchel kommet til og har formået at stabilisere Chelsea-holdet. Især defensiven har været et stort fokuspunkt for den nye træner, og det kan ses ved, at Chelsea har den anden bedste defensive statistik i Premier League, hvor holdet kun har lukket 36 mål ind i denne sæson. Chelsea brugte i sommers store summer på flere offensive profiler i form af Timo Werner, Kai Havertz og Hakim Ziyech, hvor ingen af dem rigtig har formået at slå til. “The Blues” har haft svært ved at finde vej til netmaskerne, hvor det kun er blevet til 58 mål, hvilket er det laveste antal mål scoret af holdene i top-7. Chelsea klemte sig også lige nøjagtig ind i top-4 i denne sæson med kun et enkelt point ned til Leicester på femtepladsen. Derudover fandt holdet vej til finalen i FA Cuppen, hvor de dog måtte se sig slået med 0-1 af Leicester som tog pokalen. Derfor må de være rigtig sultne efter at få revanche og give alt for at hive den nok største pokal hjem i år. I dette års Champions League har de slået hold som Atlético Madrid, FC Porto og senest Real Madrid ud, og med et godt tag på Manchester City, som de har slået i de to holds seneste to indbyrdes kampe, kan det kun blive en spændende finale. Alt i alt vil de mørkeblå gå ind til finalen i en blandet form, hvor de vil gøre alt for at sætte et yderst flot punktum på en fin sæson, som de vil arbejde videre på i næste sæson.

Karantæner og skader:

Manchester City:
Ingen registrerede karantæner eller skader

Chelsea:
Ingen registrerede karantæner eller skader

Bud på kampens profil:
Det er to hold fyldt med verdensstjerner og profiler, som er svære at komme udenom, når det kommer til et bud på kampens profil. De to unge engelske kometer Phil Foden og Mason Mount har begge gang i nogle rigtig gode sæsoner, så disse to kommer formentlig til at være fremtrædende på hver sit mandskab. Det forventes, at Manchester City kommer til at sætte sig på kampen, så det bliver Manchester Citys helt store offensive stjerne Kevin De Bruyne, der skal få det til at ske. Den belgiske kreatør har lavet seks mål og 11 assists i Premier League i 25 kampe i denne sæson, mens han har lavet tre mål og fire assists i Champions League i denne sæson, så hvis Manchester City skal vinde finalen, skal man sætte sin lid til, at han finder sin topform frem, og et bud på kampens profil vil derfor være Kevin De Bruyne.

Bud på kampens resultat:
Som sagt forventes det, at Manchester City vil forsøge at sætte sig på spillet og dermed styre kampen. Begge hold har en bundsolid defensiv, så det kommer til at blive en taktisk affære. Resultatet vil afhænge af hvilket holds offensiv, der har den bedste dag, men med Manchester Citys statistik i denne sæson, forventes det, at de vil have mest at sige rent offensivt. Med et snit på omkring to scorede mål pr. kamp og lige under et mål indkasseret pr. kamp, vil et realistisk bud på kampens resultat derfor være en 2-1 sejr til Manchester City, som dermed vil hive klubbens første Champions League-trofæ hjem.

Kampen fløjtes i gang i morgen lørdag den 29/5 klokken 21:00 på det neutrale stadion Estadio do Dragao i Porto. Manden med fløjten er Antonio Mateu Lahoz fra Spanien, og kampen kan ses på enten TV3+ eller Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER