ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Simon Kjær får atypisk hæder i Italien

Af Philip Sinkbæk Jensen

Simon Kjær er kåret til ’Årets Gentleman’ i Milano. Prisen skriver danskeren ind blandt legender.

Article image
Ritzau-Scanpix

Danske Simon Kjær har haft en pragtsæson i AC Milan, hvor den danske landsholdsanfører har været stærkt medvirkende til at føre AC Milan tilbage til toppen af Italiensk fodbold. Holdet kan nemlig slutte sæsonen af på en andenplads, hvis alt flasker sig for Milano-klubben. For Simon Kjær, så sikrede han sig en førsteplads i kategorien ’Årets Gentleman’ i Milano, hvilken er en hæder, der klæder danskeren og hvad centerforsvareren står for.

Titlen gives til spillere i Serie A, der har været et godt eksempel for unge spillere og har fremmet selve fodboldspillet fremfor at være usympatisk i sporten. Derfor skriver Kjær sig ind i historiebøgerne på linje med legender såsom Kakà, Maldini, Ronaldo og Pirlo, der tidligere har vundet prisen. Selv er Kjær meget fattet, da han kommenterede på prisen:

- Det er vigtigt at opføre sig ordentlig på og udenfor banen. Det handler om at være en godt eksempel for holdkammeraterne og fans, sagde Simon Kjær ovenpå at have vundet Årets Gentleman i Milano.

Prisen er nemlig særskilt i Milano-by, hvor der findes en Årets Gentleman i både AC Milan og Inter. Derudover tildeles den italienske pris også flere forskellige personligheder, der har gjort sig betydeligt bemærket i kategorien, såsom én spiller i Serie A og én i Serie B, én i træner-regi, én blandt tidligere spillere og én spiller i kvindeligaen.

Mere om Simon Kjær

Mere om Milan

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik