ALT om EM 2021

Randers - SønderjyskE

Danmark: DBU Pokalen
Randers L. Thomas (2), M. Greve (7), S. Piesinger (53), M. Greve (81)
Ceres Park & Arena (Århus)Fuld tid4-0
SønderjyskE
LineupReferatVideo

Randers er pokalmestre efter stor finalesejr over SønderjyskE

Af Asbjørn Steffensen

En god start var med til at sikre Randers deres anden pokaltriumf i klubbens historie over et svagt SønderjyskE-mandskab.

Article image
Ritzau-Scanpix

Ceres Park i Aarhus lagde Kristi Himmelfartsdag rammer til året danske pokalfinale. Finalisterne var i år sidste års pokalvindere fra SønderjyskE og Randers FC, der var i deres pokalfinale siden 2013. De nyligt lempede restriktioner gjorde, at begge hold havde fans med på stadion - hvilket gjorde kulissen meget bedre.

Traditionen tro skulle nationalsangen synges inden kampstart, i år dog i en anderledes udgave - både siddende og nynnende grundet restriktioner.

Randers kom bedst ud af starthullerne og lagde med det samme pres på SønderjyskE. Efter blot et minut måtte Randers’ målmand Lawrence Thomas give et hjørnespark efter et flot spark. Anfører Erik Marxen tog sig af hjørnesparket, som sejlede over alt og alle, før den på mirakuløst vis endte i målet. Flot scoring af anføreren, der gav Hestene en tidlig føring.

Den hurtige scoring må have lammet SønderjyskE, for blot fem minutter senere lå bolden endnu en gang i deres mål. Randers’ Mikkel Kallesøe smed et tidligt indlæg ind i feltet, som Mathias Greve tæmmede og derefter sparkede i kassen. 2-0 Randers efter kun 7 minutter, og SønderjyskE samlede sig i en rundkreds for at slå koldt vand i blodet.

Efter 17 minutter kom SønderjyskE til deres første chance, som skulle have udløst en reducering til sønderjyderne. Rilwan Hassan blev spillet helt fri alene med Patrick Carlgren i målet. Men den tidligere FC Midtjylland-profils forsøg blev flot reddet af den svenske målmand. Ti minutter havde Hassan igen et skud på mål, men igen var Carlgren på pletten, og holdene gik til pause med en 2-0-føring til Randers.

Til trods for Sønderjyskes to offensive udskiftninger i halvlegen kom Randers igen bedst ud af starthullerne. Syv minutter inde i anden halvleg fik føringsholdet et hjørnespark, som Hammershøj-Mistrati sendte i panden på Simon Piesinger, der headede Randers på 3-0 og sendte kronjyderne godt på vej mod pokalen.

SønderjyskE begyndte at bide fra sig, men havde svært ved for alvor at komme tæt på en reducering. Regnede begyndte at sile ned over Aarhus og gjorde banen våd og glat, hvilket gjorde det svært for holdene at holde styr på bolden.

Randers slog det sidste søm i kisten i det 81. minut, da Tobias Klysner kom fri i højre side af banen og sendte bolden fladt i feltet, der kun blev halvt afværget og så kunne en fri Mathias Greve score sit andet mål i kampen og med slutresultatet 4-0 for alvor sikre kronjyderne deres anden pokaltriumf i klubbens historie. Greve blev efterfølgende fortjent kåret til årets pokal-fighter.

”God tur hjem”, blev der råbt til Sønderjyskes fans. Turen hjem til Haderslev bliver nok ekstra lang i dag med skuffende sølvmedaljer hængende tungt om halsen. Randers derimod kunne lade anfører Marxen løfte pokalen med guld-konfetti flyvende omkring dem. Randers er overbevisende og fortjent vindere af årets Sydbank Pokalen.Randers
1Patrik Carlgren
15Bjorn Kopplin
11Erik Marxen
8Simon Piesinger
7Mikkel Kallesøe ↩80
20Vito Hammershøj-Mistrati ↩80
22Mathias Greve ↩88
14Frederik Lauenborg
10Tosin Kehinde ↩70
16Lasse Johnsen ↩88
45Marvin Egho
Bænk
25Jonas Dakir
23Nikola Mileusnic ↪88
29Kasper Høgh
2Simon Graves ↪80
17Jesper Lauridsen ↪80
5Mathias Nielsen ↪88
18Tobias Klysner ↪70
SønderjyskE
1Lawrence Thomas
12Pierre Kanstrup
5Marc Hende
26Patrick Banggaard ↩46
2Stefan Gartenmann
21Jeppe Simonsen
7Julius Eskesen ↩46
29Victor Ekani ↩74
10Anders Jacobsen
77Rilwan Hassan ↩65
25Haji Wright ↩74
Bænk
28Nicolai Flø
11Bård Finne ↪74
20Peter Christiansen ↪74
3Emil Holm ↪46
6Philipp Schmiedl
22Emil Frederiksen ↪46
90Mads Albæk ↪65

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag R. Tolói 1

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik