ALT om EM 2021

Fulham - Burnley

England: Premier League
Fulham
Craven CottageFuld tid0-2
Burnley A. Westwood (35), C. Wood (44)
LineupReferat

Burnley slog det sidste søm i Fulham-kisten

Af Anders Bjørn

Fulham tabte her til aften 2-0 til Burnley, hvilket betød, at Fulham tog den sidste nedrykningsplads og tager turen ned i Championship sammen med Sheffield United og West Bromwich.

Article image
Ritzau-Scanpix

Fulham stod mandag aften overfor en skæbnesvanger kamp. Her kunne London-klubben holde liv i det spinkle håb om overlevelse i Premier League, eller også kunne det modsat ende som det sidste søm i kisten, der beseglede deres skæbne og tur ned i Championship.

Fulham kom bedst ud af starthullerne, og de fik hurtigt etableret et pres på Burnley. Det udmundede sig dog ikke i nogen chancer, hvilket betød at udeholdet stille og roligt kom bedre med i kampen.
Efter 19 minutters spil fik Burnley bolden over stregen, men i opspillet havde kuglen lige akkurat været ude over baglinjen, hvilket betød at målet ikke fik lov at stå efter en VAR-gennemgang.
I det 28. minut leverede Ivan Cavaleiro et par hurtige driblinger og gode træk før han kunne sende læderet afsted mod Burnley-målet, men her var Nick Pope hurtigt nede, og han formåede at kontrollere en ellers fornuftig afslutning fra Fulham-kanten.
Efter 35. minutter skete det, som ikke måtte ske for Fulham. Matej Vydra blev sendt afsted med en fremragende præcis dybdebold, og her gik han til baglinjen og formåede at holde bolden indenfor banen, hvorefter han sendte bolden bagud til Ashley Westwood, som kunne bringe Burnley foran.
Et minut før pausefløjt kombinerede Chris Wood flot med Josh Brownhill, hvor bolden til sidst landede for fødderne af Wood, som konsekvent kanonerede bolden op i målhjørnet.
Burnley gik dermed til pause foran med 2-0, og Fulham skulle levere et mirakuløst comeback i anden halvleg for at holde håbet i live.

Fulham forsøgte efter pausen at få kontrollen over kampen. Det lykkedes egentlig også meget godt for Scott Parkers mandskab, men igen havde de problemer med at omsætte spilovertaget til reelle chancer.
Efter 70 minutter fik Fulham muligheden for at bringe spænding ind i kampen. Men Fulhams midtbane-motor, Andre Zambo Anguissa smadrede bolden på underkanten af overliggeren.
Fulhams forsøg blev efterhånden mere og mere desperate, men de kunne ikke skabe de nødvendige målchancer. Burnley lurede samtidigt på omstillingerne, og her fik de taget meget tid af uret.
Det blev ikke til flere scoringer, og Fulham-spillerne måtte slukøret forlade banen som nedrykkere i dette års Premier League. Burnley-spillerne var til gengæld glade, efter overlevelsen var en realitet.

Fulham
(4-2-3-1)
1Alphonse Areola
2Kenny Tete ↩54
5Joachim Andersen (C)
16T. Adarabioyo ↩74
33Antonee Robinson
29André-Frank Zambo Anguissa
18Mario Lemina
17Ivan Cavaleiro
14Bobby Reid ↩66
19Ademola Lookman
9Aleksandar Mitrović
Bænk
12Marek Rodák
27Josh Maja ↪54
3Michael Hector
13Tim Ream
23Joe Bryan
34Olufisayo Aina
15Ruben Loftus-Cheek ↪74
25Josh Onomah ↪66
48Fabio Carvalho
Burnley
(4-4-2)
1Nick Pope
2Matthew Lowton
5James Tarkowski
6Ben Mee (C)
3Charlie Taylor
8Josh Brownhill
18Ashley Westwood
4Jack Cork
11Dwight McNeil
27Matěj Vydra ↩67
9Chris Wood ↩86
Bænk
15Bailey Peacock-Farrell
25Will Norris
10Ashley Barnes ↪86
19Jay Rodriguez ↪67
23Erik Pieters
26Phil Bardsley
34Jimmy Dunne
7Johann Guðmunds­son
16Dale Stephens

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag R. Tolói 1

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik