ALT om EM 2021

Liverpool - Southampton

England: Premier League
Liverpool S. Mané (31), T. Alcântara (90)
AnfieldFuld tid2-0
Southampton
LineupReferat

Liverpools Champions League-drøm lever stadigvæk

Af Daniel Jensen

Med Chelseas sejr tidligere på dagen var det ved at være alt eller intet for Liverpool i forhold til Champions League, da de på Anfield tog imod Southampton.

Article image
Ritzau-Scanpix

Liverpool smed både point imod Leeds og Newcastle, så det var ved at være sidste udkald, hvis der også skulle spilles Champions League på Anfield i næste sæson. Sadio Mané skulle efter ti minutter få chancen for at give hjemmeholdet en drømmestart, men senegaleserens afslutning på kanten af feltet gik langt over mål.

Efter 18 minutter var det så Mohammed Salah tur til at forsøge sig, da Mané lige fik prikket bolden videre til egypteren inde i feltet. Vinklen blev dog spids, og Fraser Foster fik lukket godt af mellem benene og sendt afslutningen til hjørne.

Hjemmeholdet skabte masser af chancer, men Foster blev ved med at tage sig af afslutningerne fra Liverpool-angriberne. Først tog han sig godt af en afslutning fra tæt hold fra Diogo Jota, der forsøgte at sparke i det korte hjørne, og efterfølgende fik han flot parreret en afslutning fra Salah, der forsøgte at skrue bolden over i det lange hjørne. På det efterfølgende hjørnespark fik Southampton dog også lidt hjælp, da Georginio Wijnaldums hovedstød ramte overliggeren.

Efter en halvtime ville gæsterne dog også byde sig til. Nathan Tella blev sendt i dybden, og i midten af feltet fandt han Che Adams, der dog afsluttede lige på Alisson der kom godt ud af sit mål. Et minut senere skulle kampens første mål dog falde.

Salah slog et fantastisk indlæg til bagerste stolpe, og bag danske Jannic Vestergaard havde Mané lige præcis fundet lidt plads, og med et hovedstød i det lille felt var Foster chanceløs i målet, og så stod der 1-0 til Liverpool. Salah fik få minutter senere endnu en stor chance, men egypteren tog alt for lang tid om at afvikle situationen, og Foster kom godt ud af sit mål og tog sig af afslutningen.

Et par minutter før pausen fik Tella en gylden mulighed for at udligne, da han pludselig fik et helt frit hovedstød tæt under mål, men den unge englænder sendte afslutningen lige i handskerne på Alisson.

Dermed sluttede en chancespækket første halvleg med en et måls føring til Liverpool.

Anden halvleg foregik slet ikke i det samme hektiske tempo som de første 45 minutter. Liverpool kontrollerede i højere grad bolden, imens Southampton stod meget dybt. Derfor bød det første kvarter heller ikke på de store chancer.

Liverpool blev med ved at forspilde de muligheder, de var lige ved at komme frem til, og 20 minutter før tid var det lige ved at koste. Trent Alexander-Arnold fejlvurderede en bold, og det gjorde, at den i sidste ende blev lagt til rette for Ibrahima Diallo, der fik et glimrende træf på sin halvflugter, men afslutningen sad lige på Alisson, der fik parreret bolden over mål.

Et kvarter før tid var Alisson lige ved at give et mål væk. Brasilianeren havde ellers spillet en glimrende kamp indtil videre, men han spillede bolden lige i fødderne på Adams på kanten af feltet. Gæsternes angriber fik dog sendt en svag afslutning afsted, som Alisson nåede tilbage og tage sig af.

Et minut før tid fik Liverpool dog lukket kampen med en scoring til 2-0, og det var Thiago, der scorede sit første mål i den røde trøje. Southampton tabte bolden tæt på deres eget mål, og så drev Thiago bolden ind over midten. Det lignede, at han kiggede efter en aflevering, men i sidste ende tog han chancen selv. Med en hård afslutning med indersiden mod det lange hjørne udplacerede han Foster i gæsternes mål.

Liverpool går med sejren forbi Tottenham på sjettepladsen, og med en kamp i hånden har de har nu seks point op til Leicester på den vigtige fjerdeplads. Southampton er endnu ikke matematisk sikret endnu en sæson i Premier League, men de skal blot hente en enkelt sejr i de sidste fire kampe for at være i mål.

Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66Trent Alexander-Arnold
47Nathaniel Phillips
46Rhys Williams
26Andrew Robertson
6Thiago Alcântara
3Fabinho
5Georginio Wijnaldum (C)
11Mohamed Salah ↩87
20Diogo Jota ↩79
10Sadio Mané ↩90
Bænk
13Adrián
9Roberto Firmino ↪79
21Konstantinos Tsimikas
76Neco Williams
89Billy Koumetio
15Alex Oxlade-Chamberlain ↪87
17Curtis Jones ↪90
23Xherdan Shaqiri
58Benjamin Woodburn
Southampton
(4-4-2)
44Fraser Forster
2Kyle Walker-Peters
35Jan Bednarek
4Jannik Vestergaard
5Jack Stephens
32Theo Walcott ↩66
8James Ward-Prowse (C)
17Stuart Armstrong
11Nathan Redmond
10Che Adams ↩79
23Nathan Tella ↩66
Bænk
1Alex McCarthy
14Michael Obafemi ↪66
40Dan Nlundulu
22Salisu Karim
31Kayne Ramsey
12Moussa Djenepo ↪79
27Ibrahima Diallo ↪66
47Will Ferry
64Alexandre Jankewitz

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag D. Mertens 1
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik