Christian Bang Jensen

Tæppefald i Championship: Rooney og Derby redder sig efter kæmpe drama

Det var afgørelsens time i den næstbedste engelske række lørdag eftermiddag, hvor tre hold kæmpede om at undgå to nedrykningspladser.
For Derby, Sheffield Wednesday og Rotherham var det ikke bare tre point, men hele eksistensen der var på spil i sæsonens sidste spillerunde i Championship. De to første udkæmpede en drabelig duel mod hinanden, mens Rotherham var på besøg i Cardiff. De tre hold var indenfor tre point af hinanden, og derfor havde alle resultater betydning.

Vigtigst var det dog i Derby, hvor Wayne Rooneys tropper med en sejr kunne sikre overlevelsen. Det startede dog rigtig skidt, da gæsterne fra Sheffield Wednesday bragte sig foran i slutningen af første halvleg. Efter et langt indkast, endte bolden hos den 31-årige Sam Hutchinson, der fra kort afstand prikkede bolden i mål.

Men selvom ”The Owls” gik til pause foran, var det ikke nok for dem til overlevelse. For i Cardiff var Rotherham kommet i front, og med de pausestillinger var det Rotherham, der kunne ånde lettet op.

Derby kom ud og jagtede fra starten af anden halvleg, hvilket gav pote. Først udlignede angriberen Martyn Waghorn og bare tre minutter senere sendte Patrick Roberts et drøn af et langskud afsted, som fik netmaskerne til at blafre. 2-1 til Derby, som derfor for en stund var ude af suppedasen.

Glæden holdt dog ikke længe for i det 62. minut udnyttede Callum Paterson en forsvarsfejl hos Derby og udlignede føring og syv minutter senere var det igen Sheffield Wednesday, der kunne juble. Efter et hjørnespark dukkede forsvarsspilleren Julian Borner op og headede føringen tilbage i gæsternes hænder. Euforien var stor, men med Rotherhams fortsatte 1-0-føring i Cardiff var sejren i Derby ikke meget værd for ”The Owls.

Men Rotherhams føring forsvandt to minutter før tid, da Marlon Pack fra Cardiff fik udlignet til slutresultatet 1-1. Med et trylleslag var al spændingen tilbage i Derby, hvor Sheffield-klubben dermed havde point nok til at overleve, mens hjemmeholdet med blot en enkelt scoring kunne overtage den vigtige plads over nedrykningsstregen.

Og den scoring kom, da Martyn Waghorn for anden gang i opgøret kunne udligne en Sheffield Wednesday føring. 3-3 med ganske få minutter tilbage, og mens slutfløjtet lød i Cardiff, var der stadig fem minutter tilbage at spille i Derby.

Nervøse miner var malet i alle aktørers ansigter, da uret tikkede forbi de 90 minutter og Sheffield Wednesday pressede på med flere farlige dødbolde. Men selvom alt blev satset, og målmand Keiren Westwood kom med frem, lykkedes det ikke gæsterne at finde endnu en scoring, og dermed overlevede Derby, mens Sheffield Wednesday, Rotherham og Wycombe, der vandt 3-0 over Middlesbrough må en tur i League One.

I den anden ende af tabellen var der ikke meget at spille om i den sidste spillerunde. Det stod allerede klart at Norwich og Watford tager de to direkte oprykningspladser, mens Bournemouth, Barnsley, Swansea og danskerklubben Brentford skal i ud i de berømte og berygtede play-off-kampe.