Athletic Bilbao - Barcelona

Spanien: Copa Del Rey
Athletic Bilbao
Estadio Olímpico de Sevilla Fuld tid0-4
Barcelona A. Griezmann (60), F. de Jong (63), L. Messi (68), L. Messi (72)
LineupReferat

FC Barcelona vandt det første trofæ i næsten to år

Af Daniel Jensen

Estadio de La Cartuja i Sevilla dannede hertil aften rammerne for den spanske pokalfinale mellem FC Barcelona og Athletic Bilbao.

Article image
Ritzau-Scanpix

Athletic Bilbao tabte for to uger siden sidste års pokalfinale, der var blevet udsat til i år grundet corona, til deres baskiske rivaler fra Real Sociedad, men hertil aften fik de en ny chance for pokalhæder, da dette års pokalfinale skulle afvikles. Copa del Rey titlen er efterhånden også FC Barcelonas eneste håb for et trofæ i denne sæson, så der var lagt op til et brag af en kamp.

Barcelona var på forhånd favoritter, og allerede efter fire minutter var de tæt på at bringe sig foran. Sergio Busquets fandt Lionel Messi med en fantastisk dybdeaflevering, som fuldstændig tog den kompakte Athletic-defensiv på sengen. Argentineren fik lagt bolden skråt tilbage til Frenkie de Jong, der afsluttede første gang mod det lange hjørne. Desværre for hollænderen ramte han stolpen, og Athletic fik herefter sparket bolden langt væk.

Dødbolde var en af de muligheder, Athletic ville få i løbet af kampen, og efter ti minutter var de også utroligt tætte på at få udbytte af en. Venstrebacken Mikel Balenziaga slog en skarp bold ind i feltet, og den kom Inigo Martinez først på. Midtstopperen strakte sig alt han kunne, man han kunne lige akkurat ikke få styret afslutningen indenfor målrammen.

Kampen begyndte at sætte sig efter en hektisk start, og det var med Barcelona i klar kontrol med bolden, imens Athletic stod dybt og afværgede. Det lykkedes baskerne meget godt med, og de fik taget trykket af det pres, som Barcelona kom ud med i kampens åbning.

Derfor endte første halvleg også 0-0.

Barcelona kom ud som de startede kampen, og allerede efter to minutter burde Antoine Griezmann have bragt catalanerne foran. Messi sendte Sergino Dest afsted i dybden, og inde foran mål fandt han en helt fri Griezmann. Franskmanden sendte dog sin afslutning lige på målmand Unai Simon.

Et par minutter senere var det Busquets tur til at brænde en direktør. Athletic forsøgte at cleare bolden, men i stedet for at sparke den ud af kommunen ramte bolden en medspiller. Den faldt herefter ned for fødderne af Busquets i det lille felt, men endnu en gang hev Simon en glimrende redning ud af ærmet.

Efter en times tid skulle målet dog falde. Messi drev bolden frem, og på det helt rette tidspunkt slap han den til de Jong. Han fandt Griezmann inde foran mål, der efter et fantastisk forfinteløb stod helt fri, og denne gang svigtede franskmanden ikke. Han satte en inderside på indlægget og sendte bolden ind bag en chanceløs Simon, og gjorde det til 1-0 til Barcelona.

Nu blev der åbnede for sluserne, og få minutter senere blev det også 2-0. Jordi Alba slog et godt indlæg, som de Jong kom først på, og så headede hollænderen bolden i nettet fra tæt hold.

3-0 blev det også kort efter, og selvfølgelig var det Messi, der kom på tavlen. Argentineren kombinerede sig igennem den baskiske-defensiv sammen med de Jong, og da han først var inde i feltet, var han køligheden selv. Han fik lige lagt bolden til rette for sit venstreben, og så lagde han den stille og rolig over i det lange hjørne uden chance for Simon i målet.

Athletic var et hold i opløsning, og få minutter senere blev der scoret til 4-0. Alba sendte et fladt indlæg skråt tilbage i feltet. Den bold kom Messi på, og han afsluttede første gang, og på trods af at Simon fik handsken på, kunne han ikke holde bolden ude af nettet.

Herefter kørte Barcelona den hjem på rutinen, og catalanerne kunne derfor løfte deres første trofæ i næsten to år. Hele 721 dage skulle der gå, før de igen kunne fejre en titel.

Athletic Bilbao
(4-4-2)
1Unai Simón
18Óscar de Marcos Arana
5Yeray Álvarez ↩67
4Íñigo Martínez
24Balenziaga
12Álex Berenguer ↩54
14Daniel García
8Unai López ↩67
10Muniain (C) ↩46
9Iñaki Williams ↩67
22Raúl García
Bænk
13Jokin Ezkieta
20Asier Villalibre ↪67
3Unai Núñez ↪67
15Lekue ↪46
17Yuri ↪67
21Ander Capa
2Jon Morcillo Conesa
6Mikel Vesga ↪54
27Unai Vencedor Paris
Barcelona
(3-1-4-2)
1Marc-André ter Stegen
28Óscar Mingueza García ↩87
3Gerard Piqué ↩82
15Clément Lenglet
5Sergio Busquets
2Sergino Dest ↩74
21Frenkie de Jong
16Pedro González López ↩81
18Jordi Alba
10Lionel Messi (C)
7Antoine Griezmann ↩88
Bænk
26Iñaki Peña
36Arnau Tenas Ureña
9Martin Braithwaite ↪87
11Ousmane Dembélé ↪88
17Francisco Trincão
4Ronald Araújo ↪82
20Sergi Roberto ↪74
23Samuel Umtiti
27Moriba Kourouma Kourouma ↪81

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik