StillingReferat
Daniel Jensen

AC Horsens lever endnu efter fantastisk comeback

Tre point var kravet til begge mandskaber i jagten på deres bestræbelser, da AC Horsens var taget til Haderslev for at møde SønderjyskE.
Med Vejles sejr over OB i fredags var tre point livsnødvendige, hvis overlevelse i Superligaen stadigvæk skulle være realistisk AC Horsens. For SønderjyskE var tre point også utrolig vigtige, hvis de fortsat skulle holde snor i AaB i kampen om muligheden for Europa.

Hjemmeholdet kom bedste fra land, og efter ti minutters fik Victor Mpindi for alvor testet Matej Delac i Horsens-målet. Den defensive midtbanespiller tog chancen langt udefra, og han fik et fantastisk traf på bolden, men gæsternes målmand diskede op med en glimrende redning.

Efter en halv time kom hjemmeholdet så foran. Horsens var ellers kommet bedre med i kampen, men SønderjyskE var de første til at sparke kuglen i kassen. Bolden blev slået højt ind i Horsens-boksen og efter en række forskellige hovedstødsdueller, så endte bolden hos Patrick Banggaard. Midtstopperen fik på en eller anden måde formået at sparke bolden over sig selv med ryggen til mål, og så strøg kuglen i kassen i det lange hjørne.

Blot et par minutter senere blev det endnu værre for Horsens. Gæsterne blev fanget med for mange folk fremme på banen, og da Julius Eskesen erobrede bolden, gik det hurtigt. Midtbanespilleren slog en fantastisk aflevering frem i banen, og så var Haji Wright alene med Delac. Her tog angriberen en køligt træk uden om målmanden, og så kunne han uden problemer score til 2-0.

SønderjyskE gik derfor fortjent til pause med en føring.

Horsens skulle ud og jagte, og efter en times tid fik gæsterne reduceret efter en dødbold. Louka Prip slog en god bold ind i feltet, og i det forreste område steg James Gomez til vejrs og styrede bolden over i det lange hjørne uden chance for Lawrence Thomas i SønderjyskE-buret.

Gæsterne lugtede et comeback, og ti minutter senere skulle udligningen også falde. Jacob Buus var med helt fremme og slog et fantastisk indlæg. Ved straffesparkspletten stod indskiftede Casper Tengstedt helt fri, og med et fantastisk hårdt hovedstød udlignede han til 2-2 og scorede sit første Superliga-mål.

Blot minuttet senere fik Tengstedt fordoblet det antal. Nikolas Dyhr tog et aggressivt løb frem i feltet, og med det yderste af støvlespidsen på baglinjen formåede backen at få sendt bolden ind i feltet. Her dukkede Tengstedt op igen, og så var gæsterne foran med 3-2.

SønderjyskE forsøgte sig med et pres på Horsens, men den chance, der kunne have sikret udligningen, kom aldrig.

Horsens har med sejren 12 point op til SønderjyskE og Vejle på den rigtige side af stregen. SønderjyskE har med nederlaget tre point op til AaB, men det kan være sønderjyderne nu skal til at kigge ned ad fremfor op ad i tabellen.