Fodbold nyheder

Lampard med klogt valg:
Chelsea og Tuchel har en kommende kæmpestjerne i truppen

Af Anders Bjørn

Reece James leverede i onsdagens CL-kamp mod FC Porto endnu en fornem præstation for The Blues, og den unge højreback viser gang på gang sit enorme potentiale og grunden til, at Lampard introducerede ham på førsteholdet.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det var ikke uden grund, at Frank Lampard i begyndelsen af sin tid som Chelsea-træner var fuld af roser om sin unge højre back Reece James. Lampard talte stolt om Chelseas akademi, og Chelsea-legenden introducerede også flere nye unge navne i sin første sæson som Chelsea-træner. Reece James var iblandt det nye unge kuld, og den unge englænder fik mange kampe under Lampard og scorede og assisterede bl.a. i den vilde CL-kamp mod Ajax. Lampard udtalte følgende om James:

- Han bliver en top-spiller for klubben. Han besidder enorm kvalitet. I moderne fodbold forventes det, at en back kan yde både defensivt såvel som offensivt, og Reece har hele pakken.

Reece James fik i sin første sæson 39 optrædener for Chelsea, hvoraf 26 var fra start. Lampard stolede på sin unge højre back, og på trods af små fejl her og der, så nød James godt af sin træners fulde tillid. Da Lampard blev afskediget af Chelsea, var det også med et tungt hjerte, at Reece James sagde farvel til manden, som havde opfyldt den unge englænders drøm.

I de første to kampe under Thomas Tuchel var Callum Hudson-Odoi foretrukket på den højre wingback, men sidenhen har Reece James dog sat sig hårdt på positionen under Chelseas nye tyske træner. Han har startet i seks af de seneste ni PL-kampe, og endnu mere fortællende har James været foretrukket i kampene mod Atletico og Porto. Her har den talentfulde back spillet fejlfrit, og med sådanne bedrifter i så ung en alder tyder det på, at Chelsea har en sikker mand på højrebacken i mange år fremover.

Reece James har under alle omstændigheder bevist, at både Lampard og Chelseas akademi havde spottet rigtigt, da de udnævnte ham til et af klubbens største talenter og valgte at give ham chancen på førsteholdet.


Mere om Reece James

Mere om Chelsea

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik