Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
0 - 2
(0 - 1)
Porto
Chelsea
M. Mount (32), B. Chilwell (85)
Victor Nyrup

Optakt: FC Porto – Chelsea

Indkast.dk varmer op til Champions League-kvartfinalen mellem overraskelsen FC Porto og Thomas Tuchels indtil fornyeligt formstærke Chelsea-hold.
Kommentar:

Champions League byder næsten hvert år på overraskelser, og i år har den overraskelse været FC Porto, som med deres samlede sejr over italienske Juventus leverede ottendedelsfinalernes helt store overraskelse. I kvartfinalen møder de forsvarende portugisiske mestre engelske Chelsea for første gang siden en gruppekamp i december 2015. Chelsea blev klar til kvartfinalen, efter Thomas Tuchels mandskab på fornem vis slog Atlético Madrid med samlet 3-0 i deres ottendedelsfinale.

Chelsea var sikkert vældig godt tilfredse med at trække FC Porto i kvartfinalen, da portugiserne på papiret er det svageste mandskab, mens Chelsea havde været i god form optil landsholdspausen. Chelsea havde inden landsholdspausen ikke tabt en kamp under Thomas Tuchel, men i ”The Blues´” første kamp efter landsholdspausen tabte London-holdet med hele 2-5 til oprykkerne West Bromwich Albion. Om resultatet var udtryk for rust efter landsholdspausen eller et begyndende formdyk er endnu uklart, men er sidstnævnte tilfældet, så er det kritisk timing for Chelsea, da de både har to svære kampe mod FC Porto og en yderst tæt top fire-kamp i Premier League.

FC Porto var nok heler ikke videre utilfredse med at trække Chelsea, da de dermed undgik hold som Bayern München, Manchester City og PSG, som alt andet lige må formodes at være skrækmodstanderne af de tilbageværende hold i Champions League. De forsvarende portugisiske mestre har længe været i udmærket form i den hjemlige liga, hvor nordportugiserne ikke har tabt i deres seneste 19 opgør. På trods af den lange ubesejrede stime er FC Porto i skrivende stund syv point efter Liga Nos´ førerhold Sporting CP.

Portugiserne går ind til det første opgør mod Chelsea med nogle problematiske karantæner til vigtige spillere, efter deres tætte ottendedelsfinale. FC Porto må undvære deres to mest scorende spiller i Sérgio Oliveira og Mehdi Taremi, da begge spillere er i karantæne efter at havde fået henholdsvis gult og rødt kort i returopgøret mod Juventus. Derudover er den altid hårdføre forsvarsgeneral Pepe tvivlsom, efter at den tidligere Real Madrid-spiller har døjet med lægproblemer de sidste par uger.

Chelsea er modsat ikke særligt hårdt ramt af hverken skader eller karantæner, og den engelske angriber Tammy Abraham ser endda ud til at blive klar til opgøret efter længer tid på sidelinjen grundet en ankelskade. Det er ifølge UEFA kun N´Golo Kanté, der kan risikere at misse kampen, da franskmanden pådrog sig en muskelskade i landsholdspausen.

På papiret er FC Porto hjemmehold i den første kvartfinalekamp mellem de to mandskaber, men grundet Covid-19 restriktioner spilles begge kampe på Sevillas hjemmebane Estadio Ramón Sánchez-Pizjúan i det sydlige Spanien. Selvom Hverken Chelsea eller FC Porto reelt spiller på deres egen hjemmebane vil reglen om udebanemål stadig kunne afgøre, hvem der avancerer til semifinalen.

Karantæner og skader:

FC Porto:

Sérgio Oliveira – Karantæne

Mehdi Taremi – Karantæne

Pepe – Tvivlsom

Chelsea:

Kante – Tvivlsom

Bud på kampens profil:

I fraværet af FC Portos to farligste spillere er det svært at pege på, hvem der skal bære portugiserne i det første kvartfinaleopgør, og selvom FC Porto stadig råder over spillere som Moussa Marega og Jesús Corona er valget faldet på den 22-årige Chelsea-spiller Mason Mount. Mount har været blandt Chelseas vigtigste spillere i denne sæson, hvor den unge englænder både har været at finde i målscorerens og oplæggerens rolle ved flere lejligheder. Senest scorede midtbanemanden det ene af Chelseas to mål i nederlaget til West Bromwich Albion, hvor Mount var en af de få lyspunkter hos de kongeblå fra Vestlondon.

Bud på kampens resultat:

FC Porto har været i god form i den hjemlige liga, og deres samlede sejr over Juventus var en virkelig flot præstation, men karantænerne til Sérgio Oliveira og Mehdi Taremi er et hårdt slag for FC Porto. Modsat deres kommende modstandere tabte Chelsea senest i den hjemlige liga, og Thomas Tuchels mandskab lignede ved den lejlighed ikke et hold, der kan spille med om de øverste placeringer i den fineste europæiske klub turnering.

På trods af nederlaget i deres seneste kamp må Chelsea forventes at være favoritter til opgøret, og Indkast.dk´s bud på kampens resultat lyder på 2-0 til englænderne, da de så stærke ud i ottendedelsfinalerne, og fordi to af FC Portos vigtigste spillere som nævnt er i karantæne.

Kampens slovenske dommer Slavko Vinčić fløjter opgøret i gang på onsdag klokken 21, og kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER